Најновије

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА МЕРКЕЛОВОМ: Ситуација око Косова компликована!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија није у лакој позицији по питању КиМ и да нам је зато што пре потребан наставак дијалога, али да немамо о чему да разговарамо са неким ко је у 21. веку наметнуо нецивилизацијске таксе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Упитан за наводни план немачке канцеларке Ангеле Меркел за решење косовског проблема, рекао је да га није видео.

„Не могу да коментаришем нешто што не знам. Разговарао сам телефоном са канцеларком Ангелом Меркел, али ми није ништа рекла. Није ми поменула никакав план“, објаснио је он новинарима. 

Вучић је нагласио да је врло компликована ситуација по питању КиМ, коју мало ко жели да разуме, као и да то што је толико компликована доноси Србији много проблема.

„То што је данас мирно, то је добро и то ћемо чувати, али то не значи да једног јутра или ноћи нећемо бити изненађени новим провокацијама и новим нападима. И зато на дневном нивоу улажемо све напоре да се стабилност сачува и да то умемо да сачувамо и гарантујемо безбедност нашем народу на целом КиМ.“

Свакако за нас није лака позиција и ми бисмо желели наставак дијалога што пре, додао је председник.

Подсећа да је рекао „Американцима и Европљанима, као и Меркеловој“ — о чему хоћете да разговарамо са неким ко није у стању да допусти слободан проток робе.

„То је цивилизацијски ниво који се установио по окончању царинског рата с почетка 20. века, а сада смо у 21. веку“, навео је Вучић.

Откривено шта заправо пише у резолуцији 1244! Више о томе ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА