Најновије

Овако су Руси збрисали терористе и Немцима послали јасно упозорење: "Не долазите у Сирију!" (ВИДЕО)

На интернету се појавио видео који приказује напад руских ваздухопловних снага на терористе, у сиријској провинцији Хама.

Руски авион (Фото: mil.ru)

Према коментарима испод видео снимка, руски авион је напао терористе у близини села Закиат. Слике приказују велике количине дима које се подижу у ваздух.

Према руској агенцији ФАН, у Хами руске ваздухопловне снаге помажу сиријској војсци из ваздуха.

Владине снаге шаљу појачање на контактну линију након недавних борби на северозападном фронту са групом Хаџат Тахрир ел-Шам.

Према руским медијима, руске ваздухопловне снаге напале су терористичке групе у близини села Ел-Жабин, Тел Малах, Ел Арбаин, Закиат и Хасраја.

Раније су снаге сиријске владе елиминисале више од 140 екстремиста, који су покушали да нападну њихове положаје у сиријској провинцији Хама, 6. и 7. јуна. У дефанзивној борби, уз подршку руских ваздухопловних снага, уништено је пет тенкова, три борбена возила, девет камиона , вишеструки ракетни бацач и два минобацача, саопштио је шеф Руског центра за помирење у Сирији генерал Виктор Купчишин.

Терористи су 8. јуна отворили ватру из ракетних бацача у стамбеним подручјима града Хаме. Повређена су два цивила.

Као одговор на то, у ноћи 9. јуна, сиријска авијација је напала терористичке базе у јужној покрајини Идлиб, која се граничи са Хамом.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је 3. јуна да Русија предузима неопходне мере за елиминисање терориста у Идлибу.

У међувремену, Немачка и даље улаже своје напоре у повлачење свог илегално стационираног војног особља из Сирије.

Немачки  авиони и војници, који су сада у Јордану, су се припремали да напусте Блиски исток. Међутим, Вашингтон је покушао да убеди Берлин да задржи ове авионе у региону. 

САД подстичу немачку владу да прошири мисију својих ваздухопловних снага у Сирији и Ираку, у нади да ће њихови авиони помоћи у заштити америчких војника распоређених у региону. Немачки авиони Торнадо, са својим способностима да изводе извиђачке операције, су потребни у северној Сирији, преноси лист Шпигел.

Немачки медији цитирају поверљиво писмо, које је шеф америчке централне команде Кенет Мекензи, послао Инспекторату оружаних снага Немачке. Према америчком генералу операције, које су спровели немачки авиони и које се односе на ваздушни надзор и пуњење горива, имале су кључну улогу у слабљењу ИД.

Американци кренули према Деир ез Зору! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА