Најновије

НОВО НАОРУЖАЊЕ ПРИМЕЋЕНО У СИРИЈИ: Шта је систем "Президент"?!

У операцијама сиријске армије у провинцији Хама ангажоване су и руске Ваздушно-космичке снаге. Ватрену подршку приликом разбијања терористичких снага је пружила група ударних хеликоптера Ми-35М. Интересантно је приметити да су ови хеликоптери опремљени најновијим системом заштите „Президент“. Шта овај систем представља?

Хеликоптер наоружан системом "Президент" (Фото: јутјуб)

Ударни хеликоптери Ми-35М на свом трупу имају одбрамбени комплекс „Президент-С“. Комлекс су развили инжењери концерна “Радиоэлектронные технологии” (КРЭТ). У његовом саставу се налазе уређаји који раде у синергији и који детектују ласерско озрачење, затим лансирање непријатељске ракете путем ултра-љубичастог сензора, станицу опто-електронског ометања и систем избацивања лажних топлотних мамаца. Према речима произвођача, “Президент-С” је посебно ефикасан у ометању ракета које се испаљују из лаких преносних система.

За његову набавку заинтересоване су многобројне земље из Северне Африке, Блиског Истока и Југоисточне Азије. Недавно су руски медији објавили информацију да је са Египтом потписан уговор око испоруке система заштите авиона “Президент-С” овој држави.

Модернизовани летећи тенк Ми-35М

Представља дубоко модернизацију ударног хеликоптера Ми-24В/ВП са циљем унапређења летно-техничких и експлоатационих карактеристика летелице, као и значајног унапређења нападно-навигацијског комплекса који може да користи проширен асортиман убојног терета. Ова модификација је добила ознаку Ми-24ВМ (експортна верзија Ми-35М)

Хеликоптер карактерише савршенија структура хеликоптерске елисе која се добила употребом специјалних композитних материјала на бази фибергласа/стаклопластике, а која је примењена и у случају ударног хеликоптера новије генерације Ми-28Н. Затим, значајно је унапређен и проширен асортиман високо-прецизног наоружања, као и нападно-навигацијски комплекс. Ови технолошки поступци су обезбедили и продужење експлоатационог рока употребе хеликоптера на период и до 15 година.

Примењени технолошки поступци у изради Ми-24ВМ (Ми-35М), у укупном збиру повећавају ефикасност саме летелице за чак 2х у односу на његовог претходника Ми-24/Ми-25 и његове бројне верзије.

Шта је сиријска војска успела да обори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА