Најновије

ВУЛИН ПОРУЧИО ЦРНОГОРЦИМА: Нећемо ћутати док отимате светиње Срба

Влади Црне Горе нико не брани да измислии своју цркву, као што је измислила и окупацију Србије, изјавио је синоћ министар одбране Александар Вулин и поручио да званична Подгорица не очекује да ће Србија да ћути док јој буду отимане светиње Срба.

Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

У реговању на напад црногорске владе на председника Србије Александра Вучића, који их је позвао да не усвајају предлог закона о слободи вероисповести, Вулин истиче да Влада Црне Горе, ћути о "великој Албанији" и не сме ни да проговори када јој албански премијер Еди Рама отвара и затвара границе.

Али се, зато, истиче, радо меша у унутрашња питања Србије и заступа независност Косова са више жара и од Албаније.

"Вучић их је замолио да не отимају имовину Српске православне цркве и да Србима у Црној Гори не отму и веру када су већ отели све остало.

Као одговор на молбу државника забринутог за Србе и њихову цркву уследио је напад на Вучића", навео је Вулин у писаној изјави достављеној медијима.

Мировна политика Александра Вучића у Црној Гори нема ни савезника ни саговорника, истакао је Вулин и додао да Срби у Црној Гори немају више право ни на своје светиње.

"Нико Влади Црне Горе не брани да измисли своју цркву, као што је измислила и окупацију од стране Србије, али немојте очекивати да Србија ћути док отимате светиње Срба", поручио је министар Вулин.

Руски бомбардери спасили турску осматрачницу у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА