Најновије

Катарина Стојановић (интервју):Велика је борба за улоге и ту више није пресудан само таленат!

Она је глумица, дизајнира накит, уз то је мајка, а изнад свега човек, што је у данашње време реткост. Она је Катарина Стојановић, чије ћете таленте тек спознати у годинама које следе. Искрена и отворена, својом лепотом пркоси свету.

Фото-Промо

Шта данас значи бити глумац?

Данас је време сурово што се тице уметности и глуме. Да би опстао, глумац мора да буде не само уметник, него често и редитељ и продуцент својих самосталних пројеката, којих је све више, односно да буде способан да пласира на тржиште одређену представу и успешно је прода. Данашње околности то захтевају од глумца и можда је данас луксуз, ако имате прилике да радите пројекат у којем само глумите.

Све је више глумаца и све се више снима, да ли има довољно посла за све?

Радује ме да се у последње време све више снимају нови пројекти и да самим тим има више могућности што се тиче посла за све нас, али ипак је то у много мањој мери него што се радило некада када сам ја била дете или када сам студирала. Тада су биле другачије околности. Није било толико академија и није толико школованих глумаца излазило годишње са академија. Данас је то један потпуно невероватан број младих људи на годишњем нивоу, а немају сви перспективу јер ипак смо ми мала земља да би свако од тих људи имао простор за себе. Велика је борба за улоге и ту више није пресудан само таленат и рад. 

 Играте у више дечијих представа, а глумите и у телевизијским серијама и филмовима за одрасле, шта вас испуњава?

Ја увек кажем да су телевизија и позориште два различита медија која вас испуњавају на различите начине. Позориште је моја велика љубав које ми пружа могућност да кроз сваку представу изнова уживам у улози, а телевизија је неопходна сваком глумцу да трајније остане забележен његов рад и да се са његовим радом упозна шира публика. У свему томе, дечије представе су најзахтевније јер имате пред собом врло искрену публику. Имала сам срећу да играм у свим дечијим бајкама и оживим многе омиљене јунаке. Велика је радост када од деце добијете искрени аплауз и похвале, а то ми се дешавало чак и када сам играла негативне ликове. 

Правите прелепе минђуше, како сте препознали тај таленат и вештину?

Израда накита, односно минђуша је дошла потпуно спонтано. С обзиром на велики број гостовања на телевизији, програма које сам водила и догађаја на које сам одлазила, имала сам потребу сваки пут за новим и другачијим накитом. Једном приликом када нисам успела да пронађем минђуше какве сам замислила, решила сам да одем у радњу, купим материјал и пробам себи да их направим. Ни слутила нисам да ћу те прве врло успешно да израдим и самим тим сам одлучила да наставим са израдом. Врло брзо су ми се јавиле жене и девојке које су пожелеле да носе моје минђуше, тако да сам направила свој бренд накит_кате.десигн(nakit_kate.design) У рекордном року сам продала прву колекцију, али оне које сам прве израдила, њих поносно чувам. 

Познати сте по својој искрености, али и правим вредностима, колико је тешко носити такво ,,бреме" у времену када су на цени погрешне вредности? 

Искреност и вредности којима ме је учила моја породица данас нису нимало на цени. Не ради се ту само о васпитању него и о карактеру. Не волим лаж, лицемерје, додворавање, а то су особине које су неопходне данас у мом послу. Мој карактер ме скупо кошта, али не одступам од свог васпитања, става и карактера, макар и на своју штету.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА