Најновије

ПРОЦУРЕО ТАЈНИ ПЛАН АМЕРИКЕ ЗА УДАР НА РУСИЈУ: Желе да Русију "уроне у таму"!

Специјалне службе САД појачале су покушаје убацивања штетног програмског софтвера у енергетски систем Русије, пише лист "Њујорк тајмс", позивајући се на изворе у америчкој влади.

Владимир Путин (Фото: јутјуб)

Према наводима листа, од 2012. године САД су пратиле рад система контроле енергетских мрежа Русије, али су сада изабрале агресивнију стратегију. Основни задатак специјалних служби јесте убацивање штетних софтвера у руске енергетске системе.

@Током протекле године такве акције су постале много агресивније. Радимо у таквим размерама, какве раније нисмо могли ни да замислимо” – рекао је један од високих чиновника у специјалним службама у разговору за „Њујорк тајмс“.

Лист пише да је циљ тог новог приступа да се Русији пошаље упозорење и да се осигура могућност да се у било којем моменту изведе сајбер-напад „у случају почетка озбиљног сукоба између Вашингтона и Москве“.

Убацивање штетног програмског софтвера у руске системе се разматра као механизам за обуздавање Русије. Нове мере су постале могуће пошто је Конгрес САД усвојио буџет за 2019. финансијску годину.

Документ подразумева извођење операција у сајбер-простору, које су усмерене на „софтвер за заштиту од напада и штетних дејстава на интернету против САД“.

„Кључно питање, на које се не може одговорити без приступа поверљивим информацијама, јесте — колико су дубоко САД успеле да продру у руски енергетски систем“.

Тек уз приступ тим информацијама, „биће могуће рећи да ли ће САД успети да уроне Русију у таму или да паралишу њене оружане снаге“.

Нове детаље о убиству Оливера Ивановића, сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА