Најновије

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ЖЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЋ: Расте исламски радикализам у БИХ!

Председник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да веома забрињава пораст исламског радикализма у БиХ и да је апсурдно што се тим питањем, као и повратком џихадиста, не бави нико од страних дипломата у БиХ.

Жељка Цвијановић (Фото: Јутјуб)

Цвијановићева је истакла да, нажалост, ти кругови међународне заједнице затварају очи на пријетњу.

"Ми имамо јасан закон у БиХ - онај који иде на страна ратишта мора бити строго кажњен, а имамо случајеве људи који су ратовали на страни терориста који добијају благе казне, као да су ишли радити негђе на бауштелу, а не убијати и терорисати људи", рекла је Цвијановићева за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Она је, преноси Срна, подсетила да је сваки терористички напад који је изведен у свету на неки начин повезан са БиХ, било да је реч о оружју или документима и навела примере Њујорка и Мадрида.

Цвијановићева је напоменула да је терористичких напада било и у Републици Српској и у Федерацији БиХ, а да је од неколико амбасадора западних земаља, када их је питала шта мисле о тим терористима, добила одговор да, гледано према постотку у односу на број становника, то није велики број.

"Замислите тако ступидан одговор. Уместо да кажу како ћемо заједнички решити тај проблем. Довољан је само један такав да побије стотине људи. А кад неко данас јавно говори о томе, Бошњаци га нападну. То је велика срамота, јер ми не говоримо о народу, већ о терористима који нам свима могу нанети зло", рекла је Цвијановићева.

Председник РС је истакла и да је забрињава проблем са мигрантима, јер осим безбедносне, представљају и здравствену претњу, а овде нема услова за њихово збрињавање.

Када је ријеч о резервеном саставу полиције Републике Српске, Цвијановићева сматра да је Републици Српској потребан резервни састав, јер је много јефтинији, а и бавиће се елементарним непогодама да тај посао не ради полиција и други органи.

Она је поручила да Српска имамо право и легитимитет да формира резервни састав, што има у свакој земљи чланици ЕУ.

Погледајте ОВДЕ како су руски авиони распоређени у Сирији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА