Најновије

"МОРАМО ДА ЗАТВОРИМО ПАКАО": Немачки посланик срушио Бундестаг! Покреће гашење Косова, жели да Берлин исправи све што је уништавано!

Посланик парламентарне групе АФД у Бундестагу Хансјорг Милер рекао је, у интервјуу за данашње Вечерње Новости, да је признањем Косова занемарено међународно право, које је отворило, како каже, врата паклу.

Вучић и Меркел (Фото: Сајт председника Србије)

"Затворимо пакао и вратимо се праву, вратимо Косово под резолуцију Савета безбедности", рекао је Милер.

Иако је, каже Милер, већина земаља чланица ЕУ, међу којима је и Немачка, признала независност Косова, оно је према Резолуцији 12 44, покрајина са значајном аутономијом унутар Србије.

Према његовим речима, повратак питања КиМ "под капу" светске организације једино је исправно и поштено решење и према УН и према Хелсиншком документу.

Посланик опозиционе десничарске странке, Милер, осуђује агресију НАТО на СРЈ 1999. године и истиче да би право место Балкана у политици Берлина било "поштено партнерство, са шансом за развој балканских држава".

Али, како Милер наводи, Брисел и Берлин слепо следе америчку политику, која, додаје он, иде за својим интересима.

Упитан какву поруку Берлин шаље када Рамуша Харадинаја дочекује уз највише државне почасти, Милер каже да Берлину недостаје потребна компетенција за слање правих сигнала.

Због економског разлога Милер каже да није за улазак Србије у ЕУ, јер, како сматра, свака сиромашнија земља жели да се прикључи Унији, са перспективом да искористи немачка средства, а, истиче Милер, снага немачког порезника је "већ исцрпљена".

"Са политичке тачке гледишта, завидим Србији јер није америчка колонија већ поносна држава", рекао је Милер.

Прочитајте ОВДЕ шта то Дачић не може да верује.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА