Најновије

ОВАЈ СНИМАК СУ АЛБАНЦИ ПОКУШАЛИ ДА САКРИЈУ: Бака Даница открила какву су голготу преживљавали Срби на Косову! (ВИДЕО)

Да терор Албанаца над Србима датира много пре 1999. године, доказује инсерт из документарног филма који је снимљен 1982, али није био емитован у Југославији јер је тадашња власт то забранила како се не би нарушила слика братства и јединства међу народима.

Порушен манастир Светих Архангела од стране Шиптара (Фото: јутјуб)

Старица по имену Даница Миличић из села Самодраже на Косову тада је у документарцу испричала кроз шта пролази живећи на тој територији. Да би се докопали имања, албански криминалци убили су њеног мужа и сина, а након тога она је и даље трпела притиске и терор.

“Некада је било 200 српских кућа, сада их је свега 5. Све је то отишло од терора, од притиска. Живим на овом имању које вреди 2 милијарде. Пре пола сата био је један Албанац. Уценио ме да ми купи земљу и стоку, и краву, и свиње, и коња за 400 милиона. Како ћу то продати? Где ћу живети? На овако лепом имању врше ми притисак Албанци. Не знам докле ћемо да издржимо” - рекла је тада Даница.

Истина није смела да се зна

Власти тадашње Југославије забранили су било какво извештавање о реалној ситуацији на Косову и Метохији. Никад нећемо сазнати колико је Срба тада убијено, силовано, опљачкано и протерано. Кажу: “Због братства и јединства”.

Српске православне светиње као сведочанства хиљадугодишњег присуства Срба на Косову и тада су биле нападане, а ни српска гробља нису била поштеђена.

 

Причо о Русу који је бранио Србију на Кошарама, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА