Најновије

ИМА ЛИ КРАЈА ЛУДИЛУ: Саветница црногорског амбасадора би да спаљује цркве и попове!

Мирна Никчевић, саветница црногорског амбасадора у Турској, "прославила" се на друштвеној мрежи Фејсбук где је у једној преписци са извесном Иреном Татар написала да би "запалила Дајбабе и све попове".

Говор мржње Мирне Никчевић (Фото: Фејсбук)

Ради се о манастиру Митрополије црногорско-приmорске који се налази у истоименом селу, недалеко од Подгорице.

- Irena, što se tiče Dajbaba išla sam da se zajebavam s popovima mrznim, a i Tebi se sviđao otac Lazar, nek ti Bog oprosti. Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih. I to s duhovnošću nema veze, čisto sujeverje. Ali, baš ne mogu vjerovat da ti to nije jasno. Iskreno, zapalila bih hram i sva goveda tamo… – написала је Мирна Никчевић.

У понедељак се огласило и црногорско Министарство спољних послова, које се оградило од ставова које је Мирна Никчевић изнела на Фејсбуку.

Њени ставови у преписци могу се окарактерисати као говор мржње, између осталог је навела и да би "запалила Храм и сва говеда тамо" и да се ради о "кољачима примитивним".

"Ставови и коментари Мирне Никчевић, саветнице у амбасади Црне Горе у Анкари, изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима, ни на који начин не одражавају ставове овог министарства, нити државе Црне Горе", рекли су за лист Вијести извори блиски министарству.

"Тројичиндански велики народни сабор за одбрану вере" у Храму Васкрсења у Подгорици, одржан је у суботу пошто је влада Црне Горе утврдила предлог закона о слободи вероисповести којем се Митрополија оштро противи. Сабору је присуствовало више хиљада верника.

Прочитајте ОВДЕ како је Ненад Чанак ударио на Србе и СПЦ.

Извор: Новости/Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА