Најновије

„КОМЕ ЗАКОН ЛЕЖИ У ТОПУЗУ, ТРАГОВИ МУ СМРДЕ НЕЧОВЈЕШТВОМ!“ Бесомучна антисрпска кампања у Црној Гори од стране режима Мила Ђукановића

Бесомучна антисрпска кампања у Црној Гори од стране режима Мила Ђукановића ових дана поприма размере неслућених размера које могу довести до трагичних догађаја које нико не жели и који никоме добра не могу донети. Српска десница пружа апсолутну подршку братским Србима у Црној Гори и Митрополији црногорско-приморској СПЦ у одбрани око 650 православних храмова.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић, председник Српске деснице

Монтенегринска власт припрема правне основе да тзв.Законом о слободи верских заједница перфидном стратегијом преотме огромно српско национално, верско и историјско наслеђе и уступи га злокобном удружењу грађана под називом „Црногорска православна црква“! Ову непризнату псеудоверску творевину председник Монтенегра Мило Ђукановић по први пут је недавно отворено подржао у родном Никшићу, граду који је под духовном заштитом Светог Василија Острошког и то на страначком митингу владајуће партије. Овакви антисрпски и антицрквени наступи само су драстичан наставак политике угњетавања државотворног српског народа у Црној Гори уз досадашњи дискриминаторски однос према ћириличном писму и Цркви као основама саме црногорске државе.

Српска десница подсећа да је и турски окупатор зазирао од дирања у српске светиње знајући да би тако нешто имало катастрофалне последице по мир и стабилност у Црној Гори и Брдима али нови монтенегрински режим иде даље од Османлија или комунистичких атеиста који су показивали уздржаност и разумевање за осетљива верска и национална питања у темпераментној српској Црној Гори. У високим политичким круговима Србије опасна законска игра са осећањима већ обесправљених Срба схваћена је веома озбиљно и упућени су многи добронамерни апели како би се са антисрпском хистеријом у Црној Гори престало али власти у Подгорици се не обазиру на најближе комшије и истородне саплеменике што ће засигурно нарушити односе између две државе.

Председник Србије Александар Вучић, након неуважене пријатељске молбе Подгорици, мудро и са дозом сарказма се захвалио монтенегринским колегама не желећи да долива уље на већ намерно запаљену ватру. Српска десница апелује на све грађане Црне Горе да не дозволе поделе које се вешто убацују из непријатељских центара моћи али и позива српски народ у Црној Гори на слогу и јединство у одбрани заједничких светиња које су битне свим Србима на Балкану и широм света. Поручујемо нашој црногорској браћи да у овој наметнутој борби за част српског бића, имена и вере нису усамљени и да ћемо на сваки начин и у сваком тренутку бити уз њих и за њих. Велике црногорске светиње попут Цетињског манастира и Богословије, манастири Острог, Дајбабе или Морача представљају општесрпско богатство највишег ранга које нико и никада неће и не може узурпирати без народног отпора и праведне Божје казне.

Српска десница осуђује и подле потезе црногорских власти у спречавању доласка верног народа на Тројичиндански сабор у Подгорицу јер су плански и дрско сатима задржавани аутобуси на граници са Србијом, са Приморја и северних делова Црне Горе. Због бесправних привођења српских активиста у полицијске станице ради застрашивања, позивамо демократски Брисел да опомене свог кандидата за члана како је деспотска политичка пракса недопустива у свакој цивилизованој европској држави уз констатацију да је слична пракса на делу и у Хрватској, на Космету и Федерацији БиХ.

Чини се да је против Срба мало шта забрањено чинити али наша дужност је да јавно упозоравамо на све неправде према нашем народу. Убеђени смо да ће бесрамни насртаји на вековну имовину српског народа и СПЦ у нашој Спарти наићи на гвоздени зид потомака витезова са Круса, Мартинића, Вучјег Дола и Мојковца. Ако су турска, аустроугарска и немачка царевина запамтиле црногорско јунаштво нема сумње да ће и тренутни монтирани антицрногорски режим бити ускоро на страницама историјског срама и заборава.

Сигурни смо да ће његошевска Црна Гора бити поново рођена у духу стиха бесмртног ловћенског песника: „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“!

Прочитајте ОВДЕ какав се то рат око светиња води.

Извор: nacionalist. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА