Најновије

ЖЕЛЕ ДА САКРИЈУ ИСТИНУ: Гујону угрожен живот због репортаже о Србима на КиМ

Оснивач хуманитарне организације "Солидарност за Косово" Арно Гујон огласио се о претњама након репортаже о животу Срба на КиМ у француском листу "Фигаро".

Арно Гујон (Фото: јутјуб)

Проалбански француски новинари су побеснели након чланка о Косову у "Фигароу"", написао је Гујон на Твитеру.

Он је навео да су се после текста на мети нашли он и Жан Кристоф Бисон, заменик главног уредника Фигароа, који је писао репортажу на десет страна под насловом "Српски дух отпора".

"Последице: Кристоф Бисон је добио претње смрћу док мене развлаче по интернету називајући ме француским Милошевићем, фашистом и руским шпијуном. Није лако бити на страни истине. Али нећемо одустати", додао је Гујон на свом налогу на Твитеру.

Репортажа о животу Срба на КиМ објављена у француском листу "Фигаро" истински говори о хуманитарној ситуацији у српским енклавама на КиМ, изјавио је раније Гујон.

Он је додао да заслуге за репортажу иду тројици храбих новинара француског магазина, оцењујући да није лако на Западу, у Француској, бити објекативан када су у питању исполитизоване теме.

"Они су направили феноменалну репотажу која истински говори о хуманитарној ситуацији у енклавама на Косову и Метохији" – оценио је Гујон.

Истакао је да је "Фигаро" најчитанији и најпродаванији часопис у Француској и да ће сваки читалац имати прилику да се упозна са оним што се дешава на КиМ већ 20 година.

"Сазнаће да је срушено 150 цркава и манастира, сазнаће како живе данас, 2019. године, Срби у селу Новаке код Призрена, како живе монаси у Високим Дечанима, зашто су и даље војници Кфора око манастира Високи Дечани и зашто морају да чувају тај драгуљ српске историје" – навео је Гујон.

 

Дејан лучић сматра да ће нестати лажна држава Косово и Хрватска, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА