Најновије

АМЕРИ У ШОКУ! ПУТИН НАРЕДИО: Доминација САД је готова! Завршавајте са Сиријом! Идемо даље...

На самиту у Бишкеку у Киргистану, где су се окупили представници пола света, поред питања економског рата, рата у технолошкој сфери, и иранског нуклеарног програма, отворена је тема борбе против тероризма.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Руски председник Владимир Путин и кинески председник Си Ђинпинг састали су се у петак са лидерима централноазијских држава, као и Индијом и Пакистаном, како би разговарали о регионалним и глобалним питањима.

Усвојена је Бишкечка декларација која настоји да нагласи потребу борбе против “три силе зла”, укључујући сепаратизам, тероризам и екстремизам. Поред тога, земље раде на смањењу „прекограничног криминала“ и „стварању мултиполарног, светског поретка“.

“Мултиполарни, светски поредак” има за циљ да се бави реалношћу одбаченог глобалног вођства САД, након деценија у којима су САД биле хегемонистичка, глобална суперсила. Ако је састанак ШОС било који показатељ, хегемонија САД је ствар прошлости. Поред Кине, Русије, Индије и Пакистана, присуствовале су и суседне земље Киргистан, Казахстан, Таџикистан и Узбекистан. Поред тога, ШОС-у су присуствовали посматрачи из Авганистана, Белорусије, Ирана и Монголије.

Руски председник Владимир Путин нагласио је да Русија има одлучујућу улогу у борби против тероризма у Сирији, помажући легитимну владу у Дамаску. Путин је истакао да је након неколико година руске интервенције, Дамаск вратио већину сиријске територије под своју контролу. Председник Путин је дотакао и покрајину Идлиб. Он је истакао да је приоритетни задатак уништење остатака терориста у покрајини Идлиб.

Путин је такође истакао да је веома важно повећати обим хуманитарне помоћи Сирији, како би се привреда и животни услови земље што пре обновили. Из сличних изјава последњих година, Путин само потврђује да неће бити прекретнице за планирани курс у Сирији до потпуне победе над регионалним непријатељима Сиријске Арапске Републике.

Џихадисти побили најмање седам војника у заседи! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА