Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ У НАЈАВИ: Мета запретио да ће извести војску на улице албанских градова

Албански председник Илир Мета рекао је на састанку са амбасадорима земаља чланица ЕУ да ће у својству врховног команданта извести војску на улице, ако се покуша са одржавањем локалних избора 30. јуна, које је одложио, преноси Бугарска национална телевизија (БНТ).

Илир Мета (Фото: Јутјуб)

Како наводи албански лист “Шћип”, албански председник је рекао да је добио информације од страних служби да ће бити изазвани нереди на улицама градова у Албанији уколико дође до одржавање избора и да он као шеф државе не може то да прихвати.

Састанак који је Мета одржао са амбасадорима земаља чланица Европске уније трајао је два сата и био је посвећен политичког кризи у земљи, посебно његовој одлуци да одложи изборе.

Мета је раније данас послао писмо амбасадорима, објашњавајући разлоге о одлагању избора, притом додајући да "Албанци неће гласати 30. јуна". 

У писму је оценио поступак владајуће албанске странке Социјалистичке партије о његовом опозиву као државни удар.

Између осталог, Мета је обећао да ће покушати довести премијера албанске државе Едија Раме и лидера главне опозиционе странке Демократске партије Љуљзима Баше за преговарачки сто, како би се пронашло решење.

Ако успе у томе, како се наводи, замолиће опозицију да одустане од заказаног протеста „уједињене албанске опозиције" заказаног за 21. јун.

Прочитајте ОВДЕкако су руски “Сухоји” преплашили америчке бомбардере.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА