Најновије

МИНИСТАР ВУКОСАВЉЕВИЋ УПОЗОРАВА: Непријатне последице ако Црна Гора не повуче одлуку!

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић прокоментарисао је за Спутњик Предлог закона црногорске Владе, којим се практично отима имовина Српске православне цркве у Црној Гори.

Министар Владан Вукосављевић (фото: Јутјуб)

„Надам да ситуација неће ескалирати у погрешном правцу. СПЦ је очигледно предмет угрожавања од стране актуелне власти у Црној Гори. Али се надам да ће и апели или поруке које су послате из Србије, али и једног доброг дела народа који живи у Црној Гори, утицати да се повуку ти предлози за измену закона, који би могли довести до врло непријатних последица“, истиче министар за Спутњик.

Он подсећа да је историја СПЦ и српске културе у Црној Гори добро позната.

„Она је једна од темељних одредница тог простора и сматрамо да било какав уплит дневне политике у вези са тако осетљивим питањима треба избегавати. Желим да верујем и надам се да ће здрав разум победити“, наглашава Вукосављевић који се недавно вратио са Свете Горе, где је боравио ради надгледања радова на обнови Хиландара.

„Радови на Хиландару се одвијају у складу са планом, у складу са програмом. За ову годину Министарство културе одвојило је 80 милиона динара за реконструкцију. Обновљен је Бели конак, ради се на Дохији и Игуменарији, значи, имамо ритам радова који се потпуно поштује. Има ту доста финеса, доста суптилности, али заиста велико прегалаштво свих наших стручњака из Покрајинског завода, из Републичког завода, из Завода библиотеке, из Архива и тако даље, доводи до тога да резултат заиста јесте у складу са очекивањима“, закључио он.

Додик и Орбан дали изјаву о односима Мађарске и Српске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА