Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА СРБИЈЕ, ШИПТАРИ НЕ ВЕРУЈУ ОД КОГА СУ ДОБИЛИ ШАМАР! Ова земља је донела историјску одлуку поводом Косова!

Алжир поштује принципе међународног права, залаже се за његову примену и у складу са тим није признао такозвано Косово, изјавио је Абделхамид Шебшуб.

КФОР на Косову (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Алжира у Србији разговарао је са државним секретаром Министарства унутрашњих послова Биљаном Поповић Ивковић.

На састанку је било речи о унапређењу односа две земље у области унутрашњих послова, нарочито у борби против тероризма, као и о кандидатури такозваног Косова за чланство у Интерполу, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Поповић Ивковић је предочила да је Приштина по четврти пут аплицирала за пријем у Интерпол и оценила да је то наставак вршења политичког притиска на најстарију међународну полицијску организацију.
Нагласила је да би евентуално разматрање захтева за пријем такозваног Косова у чланство те професионалне полицијске организације представљало грубо кршење процедура Интерпола чија правила, додала је, јасно кажу да само државе чланице УН и посматрачи у УН могу бити чланице Интерпола.

Поповић Ивковић је истакла да је захтев такозваног Косова у супротности и са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и наставак покушаја политизације Интерпола и подсетила да је на прошлогодишњој Генералној скупштини у Дубаију одбијен захтев Приштине за пријем у Интерпол, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, амбасадор Шебшуб је рекао да ће његова Влада са пажњом размотрити све информације о аргументима Србије против захтева Приштине за чланство у Интерполу.

Српски и руски војници испробали ручне ракетне бацаче! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА