Најновије

КРВНИЦИ И ХУШКАЧИ! ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ ОД РАТА: Зашто је Пентагон распоредио трупе на Блиском истоку? Нови ужас се спрема од Америке!

Председник Сједињених Америчких Држава изјавио је да ће размотрити војне акције против Ирана како би спречио ту земљу у коришћењу нуклеарног оружја. Сукоб између Техерана и Вашингтона ескалирао је након што су САД оптужиле Иран за напад два нафтна танкера у Оманском заливу.

Доналд Трамп (Фото: јутјуб)

На питање новинара да ли тренутно размишља о војној акцији против Ирана, с обзиром на распоређивање америчких трупа на Блиском истоку, Трамп је остао тајанствен.

“Не бих то сада рекао. У овом тренутку то заиста не могу рећи” - рекао је председник САД.

У извештају није прецизирано да ли је председник елаборирао сценарио покретања пуноправног оружаног сукоба с Ираном око нуклеарног програма.

Његова изјава уследила је дан након што је Пентагон изјавио да ће распоредити 1.000 додатних војника на Блиски исток "у обрамбене сврхе".

САД су окривиле Иран за напад на два нафтна танкера у Оманском заливу. Вашингтон је објавио не тако јасан видео, где је наводно приказано како ирански морнари уклањају мину која није експлодирала са једног од танкера, али нису пружили никакве друге доказе који би ишли у прилог таквим тврдњама.

Техеран је одбацио оптужбе, рекавши да нема никакве везе са инцидентима у заливу.

Званичници Ирана су такође објавили да ће за 10 дана повећати залихе уранијума преко дозвољених граница прописаних нуклеарним споразумом из 2015. године.

САД су се повукле из споразума прошле године и поново увеле санкције Ирану. Званичници у Техерану кажу да ће се вратити потпуној усклађености са споразумом ако ЕУ, још једна потписница споразума, поново потврди своје обавезе.

Како је руски амбасадор очитао буквицу УН-у, прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТ
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА