Најновије

ЛАЖНА ДРЖАВА НЕ МОЖЕ У ИНТЕРПОЛ: Ево која велика држава је стала уз Србију

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Уфи са извршним секретаром Кабинета за институционалну безбедност при Кабинету председника Бразила Валериом Стумпф Триндадеом који је потврдио да та земља остаје при свом ставу о непризнавању такозваног Косова и пружању чврсте подршке Србији у њеном противљењу пријему тзв. Косова у Интерпол.

Министар небојша Стефановић (Фото: јутјуб)

Стефановић је захвалио Бразилу на континуираној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на принципијелном ставу против пријема такозваног Косова у Интерпол, наводи се у саопштењу МУП-а.

Министар је подсетио и да приштинске институције крше све норме безбедности у нашој јужној покрајини, почев од напада на Србе до напада на представнике Уједињених нација (УН).

Секретар Триндаде потврдио је да Бразил остаје при свом ставу о непризнавању такозваног Косова, као и пружању чврсте подршке Србији у њеном противљењу пријему такозваног Косова у Интерпол.

Стефановић и Триндаде су, током билатералног сусрета разговарали и о полицијској сарадњи двеју земаља и истакли настојање да се та сарадња продуби, нарочито у области борбе против организованог криминала и трговине наркотицима.

Министар Стефановић борави у дводневној посети Руској Федерацији, где ће присуствовати 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбедности, наводи се у саопштењу МУП-а.

Намибија остаје при свом ставу о непризнавању такозваног “Косова”

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Уфи са министром сигурности и јавне безбедности Намибије, Чарлсом Намолохом, који је потврдио да Намибија остаје при ставу о непризнавању такозваног Косова и противљењу пријему такозваног Косова у Интерпол.

Стефановић и Намолох разговарали су о унапређењу полицијске сарадње двеју земаља и досадашњу сарадњу оценили као добру, а тема састанка било је и планирано усаглашавање текста меморандума о сарадњи два министарства.

Стефановић се посебно захвалио Намибији на прошлогодишњем излагању на Генералној скуштини Интерпола у Дубаију у корист Србије током расправе која је претходила гласању земаља чланица о апликацији такозваног Косова за чланство у Интерполу.

Небојша Стефановић и Чарлс Намолох (Фото: муп)

Намолох је потврдио да Намибија остаје при свом ставу о непризнавању такозваног Косова, као и противљењу пријему такозваног Косова у Интерпол, саопштио је МУП.

Шта се десило на састанку Вучића и Равкова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА