Најновије

Ово што ради злочиначки режим Мила Ђукановића нису радили ни Турци, усташе и нацисти!

Режим у Црној Гори је непријатељ Србије и тако га треба дефинисати, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић и истовремено назвао режим црногорског председника Мила Ђукановића "злочиначким"

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

Он је за ТВ Пинк рекао да најављено усвајање закона о слободи вероисповести у Црној Гори, којим се предвиђа и одузимање имовине Српске православне цркве, непријатељски чин, напад на СПЦ, на српски народ и државу Србију.

- Ово нам нису чинили ни најљући непријатељи, и држава Србија ће сигурно, ако дође до изгласавања закона у скупштини Црне Горе, морати да реагује најжешће - поручио је Поповић.

Он је додао да ако се усвоји закон, то ће бити "најгори напад на Србију у историји братског народа који живи у Црној Гори".

- Црна Гора је стара српска држава, њу су стварали Немањићи и Свети Сава - рекао је Поповић, оценивши да црногорски председник Мило Ђукановић и његов "злочиначки режим" узимају Србији оно што јој је најсветије - њену историју, име и презиме.

Поповић је објаснио да Ђукановићев режим назива злочиначким јер Србији цркву нису узимали ни Турци за 500 година, ни усташе, ни нацисти.

- Они нам чине оно што нам никад ни злочинци нису чинили и Србија ће се према томе сигурно одредити веома јако. Неко жели да нам узме Острог, неко жели да нам узме мошти Светог Василија Острошког, Петра Цетињског, а то је наш идентитет - рекао је Поповић.

Министар је истакао да су у Црној Гори из читанке избачени Јован Јовановић Змај и Десанка Максимовић, као и да Срби, грађани Црне Горе који се тако изјашњавају, не могу да се запосле у државним институцијама.

- Над нама врше идентитетски геноцид. Усташе су чиниле чисти геноцид, убијали нас, а Мило Ђукановић жели да избаци из Црне Горе, старе српске државе, све што је српско - рекао је Поповић.

Он је упозорио да уколико у Црној Гори, као православној "нашој братској земљи", у којој живе Срби, неко може да протера српску цркву и узме свете мошти Василија Острошког и српске манастире, тако нешто би могло кроз седам дана да се деси и на КиМ.

- Шиптари би то радили са нашим храмовима на Косову, вероватно би се слично дешавало и у Хрватској. То је модел који се већ десио у Украјини. Мило Ђукановић није идеолог тога, он је обичан извршилац - рекао је Поповић.

Он је додао да је Ђукановић "уцењен извршилац због својих криминалних радњи".

- Он је познат као највећи криминалац у Европи. Он мора да испуњава све задатке које му нареде са Запада његови налогодавци и шиптарски налогодавци, јер зна се да је дубоко повезан с њима. То је заједничка шиптарско-ђукановићевска акција, која је злочиначка према српском народу и држави - сматра Поповић.

Нови министар одбране Аустрије размишља о повлачењу војника са Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА