Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НЕЋЕ ВИШЕ ДА ИХ ТРПЕ: Руси протерују овај народ! Горе куће има и мртвих!

Жестока туча избила је у варошици Чемодановка у јужној Русији, актери су били Роми и локални Руси. Једна особа је у масовном обрачуну изгубила живот.

Руси пале ромско насеље (Фото: јутјуб)

Масовна туча избила је 13. јуна, а десетине Рома је након обрачуна напустило ово место у региону Пенза. Најтеже је прошао један припадник ромске заједнице који је изгубио живот услед задобијених повреда главе.

До сада је ухапшено 28 осумњичених, а сви су Роми. Високи званичник Николај Москаленко рекао је да је 43 Рома напустило село.

Неки од сведока масовне туче у којој су "летеле" шаке, летве и гвоздене штангле, кажу да је у сукобу учествовало чак 150 људи.

Москаленко који је одговоран за међуетничке односе у региону Волгоград изјавио је како су већина евакусаних након туче жене и деца, а око 900 њих одвезено је аутобусима у област Астрахан на југу уз Каспијско море.

Портпаролка области Дина Черемушкина рекла је да је око 130 ромских кућа испражњено. На Јутјубу су се појавили видео снимци у којима се, према наводима, види како горе ромске куће.

Ко је човек са којим је почео пад америчке империје, сазнајте ОВДЕ.

Избор: Би Би Си

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА