Најновије

ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ И ЛЕГИЈА СТРАНАЦА НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ! Долазе по специјалном задатку! (ВИДЕО)

Очекује се да ће јединица од 300 војника из француске војске и Легије странаца стићи у естонски град Тапа, само 140 километара од руске границе, наредне седмице, према француској амбасади у Талину.

Француска војска у Естонији (Фото: Јутјуб)

Трупе ће остати у Естонији до краја августа у оквиру мисије “ФРА-ЕФП Линкс”, која има за циљ јачање присуства савеза у региону. Париз ће такође распоредити пет тенкова “Леклерк” и 20 борбених возила пешадије, укључујући 13 “ВБЦИ-ја”, што је француска верзија Вишефункционалних оклопних возила (МРАВ). Они ће бити превезени у Естонију железницом.

Ово није први пут да су француске снаге присутне у Естонији, јер су такође биле смештене у Тапи десет месеци 2017. године. Осим тога, 2018. године француско ваздухопловство је такође патролирало естонским ваздушним простором у оквиру мисије НАТО-а, Балтичка ваздушна безбедност. Ово распоређивање је допринос Француске већем присуству НАТО-а у балтичким земљама и Пољској. Њихови војници ће заменити белгијске јединице које су у саставу борбене групе НАТО-а у Тапи. Велика Британија има 20 “Челенџер-2” тенкова, као и 30 “ИФВ-а”. Поред тога, Велика Британија је недавно послала и пет јуришних хеликоптера “Апач” у ваздушну базу Амари у Естонији како би се придружила "појачаном присуству НАТО-а" на граници са Русијом.

Крвави април у Сиријској пустињи. Погледајте ОВДЕ шта се догодило.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Француске трупе учествовале су и прошле године на великим војним вежбама у Естонији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА