Најновије

ВУЧИЋ: Ја ћу отићи, они ме неће победити

Председник Србије Александар Вучић истакао је интервјуу за "Ново јутро", који су водили Предраг Сарапа и Деа Ђурђевић, да самита у Паризу 99 одсто неће бити.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Вучић је истакао да Србија мора да штити своје интересе и своју земљу, али да мора и да брани добре односе са свим светским силама.

Прва тема гостовања председника Вучића била је именовање нових амбадсадора Русије и САД у Србији.  

- Гарбијел који долази у Америчку амбасдаду је познат и он је специјалац. За њих је овај простор важан и занимљив. Са свима морамо да имао добре односе. Русија није, Америка јесте признала Косово. Морамо да чувамо своју незваисност и штитимо своју земљу – нагласио је председник Вучић. 

-Причало се да сам дошао на власт да би предао Косво, као да то нису радили они пре мене. Џаба мени било да причам да не посотоје неки рокови и та су то све спекулације. Сада имају нову теорију да када ће да ме чувају. Заборавља се да је Србија посала независна и са 99 одсто сигурности могу да кажем да Париза неће бити. Мислим да Албанци нису спремни да сарађују, и мислим да су Немци и Фанцузи разуели ту поруку. Србија се понашала конструктниво, желимо дијалог, али не желимо да улазимо у разговор где се очекује да признамо независнот Косова – рекао је председник у интервјуу за Ново јутро.

Спекулације да ће до 1. јула и Париза, све бити решено, председник каже да то није истина, додајући да је његов посао да на најбољи могући начин реши косовско питање.

- Мислим да су ову поруку добро разумели и Немци и Французи, ово је наравно моје мишљење. Ја не бих изашао само са ставом да је то само моје мишљење. Мислим да тог састанка у Паризу неће бити, али ми ћемо дочекати председника Макрона у Београду за око месец дана. Када кажем да је то 99 одсто, то је готово сигурно. Може неко чудо да се догоди да неко промени своје ставове о три дана, али мислим да је за ово мала вероватноћа. У саврменом свету се то зове форсирање лаже. Сетите се случаја Зорана Бабића, објављено је преко 1.000 објава да је он возио тај аутомобил. Они су чак прчали да председник лаже и помаже у сакривању кривичног дела. Шта год да кажете и урадите не постоји никаво поверење и форсирање лажи – нагласио је предсендик Вучић.

Председник је додао да присталице СНС-а забавља гледање емсије Контравизије, нарочито анкете.

- Ви видите децу коју питате за да ли је председник Вучић крено са Шарлом де Голом у револуцију, они кажу да јесу. Срамота је рећи да нешто не знају – рекао је председник Вучић. Он је нагласио да се очекује да ће Србија имати још страних инвестииција. 

Србија је објавила понуду еврообвезница и на своју понуђену милијарду евра обвезница добила понуду од 6,2 милијарде од потенцијалних финансијских инвеститора што показује колико су инвеститори, како европски, тако и амерички, заинтересовани за наше финансијско тржиште, рекао је српски председник.

Вучић је рекао да је Србија јуче добила 1,65 одсто камате на десетогодишње кредите што ће довести нове инвеститоре у земљу.   

- То је страшно важан сигнал за инвеститоре и да ћемо имати све више инвестиција. Не само да смо сигурна економија, већ су уверени у успех Србије. То показује да нам је финансијски систем стабилан. И то значи да ћемо уштедети на камати - рекао је Вучић .  

- Тек ће бити инвестиција у Србији. Финасијски систем нам је стабилан – додао је председик Вучић,наглашавајући да ће бити што више новца.

 - То је нешто о чему могу само да сањам. Ми смо од стање банкротства и 7.5 одсто камате дошли до 1.5 одсто. То ће ући у уџебике. Сви се баве скандалом око тестова за пријемни, о киши која је пала на улице – додао је.

- Ми смо били најсрећнији када уз помоћ кинеске државе добијемо два посто, а ово говори колико је Србија стабилна и то је страшно велики и важан сигнал за све инвеститоре и не постоји бољи сигнал који можете послати инвеститорима. То значи да ћемо имати више инвестиција и да је Србија не само сигурна, већ предвидива економија - рекао је председник. 

Говорећи о томе шта то значи за грађане он је рекао да ће се камате плаћати неколико милиона евра мање на годишњем нивоу, а на десет година то ће бити 80 милиона евра уштеђених на овај начин. 

Он је навео да се Србија у време ДОС, власти Ђиласа, Јеремића и осталих задуживала по каматним стопама и до 7, 5 одсто на дугорочне кредите на 10 година.

Председник Вучић рекао је да држава наставља да решава будуће кредите. 

- Те 2021. покушаћемо да вратимо те захтевиније кредите. Сва предузећа имаће добар сигнал за даља улагања – рекао је председник Вучић.

Вест о томе да су тестови за малу матуре процурели и протести поједине деце због тога, предсеник Вучића каже да је неко у надлежним органиима морао да води рачуна о свему, али да не треба срушти одговорност на једну особу.

- Знате, они који су прихватали те тестове, они су их даље ширили. Није ту један човек, ту је стотину њих који су то ширили. То је неодгворно према сопрема детету. Не бринем ја о протестима деце, она то воле да раде, само да не иду у школу. Брине ме подршка дела академске јавности њиховим захтевима – рекао је предесник Вучић, нагласивши да је одлагање полагања теста свакако страна ситуација за децу и родитеље, али како је рекао, није добро што то поједини политичари користе. 

Он је указао да је у ери савремене технологије несхватљиво да неко може да заустави штамапарију за минут, да понесе папир, услика и направи проблем, те да је неко је у надлежним државним органима морао да води рачуна о томе. Такође каже и да за објављивање тестова за малу матуру није одговоран само један човек, већ и сви они који су прихватили тестове и ширили их даље.  

Председник Србије је рекао да не брине за протесте деце која не воле да иду у школу, већ због захтева одређених политичара и академских грађана који захтевају да се укине полагање тестова за матуру. 

- Када вам све није потаман, онда сте незадовољни. Гледао сам јутрос вести о киши као да је апокалипса, па је кренула најезда комараца, све је монструозно и хаос - приметио је председник Србије. 

Председник је нагласио да је важно да се деца школују, јер су држави потребни стручни кадорови. 

- Ми данас немамо вариоце, браваре, немао никога. Шта је следећи захтев после тога. Онда се појаве политичари који кажу да деца знају шта хоће. Ми треба да радимо више и да учимо више – додао је председник Вучић.

Највише га је, каже, забринуло да постоје политичари, део акадремске јавности који се залажу да се укине пријемни испит, што је како објашњава, стресна је ситуација за породице и за одговрну децу.

Председник Вучић је рекао је владајућа странка урадила крупне ствари које ће ући у исторју и уџбенике. 

- СНС је историјски урадио много за овај народ, то ће ући у уџбенике! Нећу да се претворимо у “досовске странке”. Позивају на хаос и неред. Нећу да се одвајам од народа, да осетим њихов пулс, да чујем чему ми звижде, хоћу да чујем шта народ мисли, немојте да ме одвајате од народа. Не требају ми сесије са 1.000 људи – рекао је председник Вучић, додајући да ће ускоро бити подмалађивања СНС-а. 

- Милошевић је 90. године победио на дипломатским изборима, после неколико година кренули су ратови. Ми смо 93. Имали другу највећу инфлацију у човечанству, почело је све око Косова, после девет година потписивали смо акт који је нека врсте капитулације, онда је ДОС дошао на власт, погазили су Устав СР Југославије, и свакоме је било јасно да чим од Федерације правите конфедереацију, одлази Црна Гора и онда Косово самопрозва независност. Ђинђић није бирао речи када је причао о Холанђанима и Енглезима, знао је да и Србија мора да буде на европском путу. У последњих седам година, ништа нисмо изгубили – нагласио је председник Вучић, нагласивши да екомија иде напред. 

- Наша економија ће ући у историју. Ми морамо да гоовримо о томе, да би људи могли да примете. На Твитеру су недвосмислене лажи. Они су нас опутживали и за убиство Оливера Иваовића. Радили су и још горе ствари. За мог сина су писали да је постао кошаркашки менаџер, а мислим да он не зна ни правила кошарке. Они желе да праве новог Марка Милошевића, желе да праве причу о браћи јер им је наглашено да то раде – нагласио је председник Вучић, додајући да у Србији не постоји реч “не знам”.

Председник Србије је говорећи о опозицији, истакао да је сит тога да се бори за Србију, а да самопрозвана елита пича да ништа не ради.

Он је додао да се представници опозиције служе  јефтиним триковима из деведесетих, те да су светлосним миљама далеко од побе на изборима и да за њена постоји само воља народа.

- Ја ћу отићи, они ме неће победити. Наши резлтати су толико дијаметрални, да се то одмах примећује! - навео је Вучић.

Вучић је опозиционаре који су претили "грднима батинама" поручио да то и испуне. 

- Ајд` да добијем те грде батине, обећавам да ћу бити сам. Сит са тога да се борим за Србију, а да самопрозвана елита пича да ништа не радим. Видели сте како намештају снимке – рекао је предеседник Вучић.

Изјаву професора Филозофског факултета Огњена Радоњића у једној емсији, да се предесник Србије обраћа људма који имају ниска примања, који су лошијег образовања и материјалног стања председник Вучић коментарише речима да данас у Србији има много мање сиромашних у поређењу са време владавине ДОС-а.

Коментаришући изјаву Бориса Тадића, да председник Вучић неће лако отићи са власти, Вучић те изјаве назива “глупим трковима из 90-тих”.

- Данас је стопа апуслотног сиромаштва двоструко нижа него што је била у време ових дивних елитист. Људи данас живе све боље. Има брдо људи који су образованији од овог човека, а мисле другачије. Они вређају они који другачије мисле. Резултат њиохве политке је да су добили независно Косово, да је Ђилас зарадио новац. Они себе називају елитом, склопе руке и говоре тихо јер делују да су много паметнији. Код мене је 600.000 добило нови посао, толико је код њих изгубило посао, нисам изгубио Косово а нисам добио ни 500, а ни 5 милиона евра – пркоментарисао је председник Вучић. 

- За разлику од њега који се буде у 11 сати, ја сам већ пет сати на послу. Хоће да ствре атмосферу да постоје две Србије. Ја демократску вољу народа увек признајем, за разлику од њих. Када кренете да против некога водите кампању, ту краја нема – рекао је председник Вучић.

 - Ја ћу отићи, они ме неће победити – упамтите моје речи. - Наши резлтати су толико дијаметрални. На Пинку сам виђао и Шапића и Јовановића, код њих нема никога – нагласио је Вучић. - Ми када се појави случај Јутка, ми кажемо да не може да буде предсеник општине. Њима када се појави неки силоватељ, он напредује – додао је предсеник Вучић.  

Вучић је говорећи о предстојећим парламентарним изборима рекао да ће бити тешки, јер ће постојати притисци споља и изнутра са циљем да се ослаби Србија и његова странка. Вучић је казао да ће избори бити одржани у марту или почетком априла.

- За оне који побеђују избори су увек тешки. Тежак је посао увек за оног ко њему приступа озбиљно и одговорно, а лак је онима који траже да испита нема - поручио је он. 

Председник Вучић је казао да је стрепео пред сваки испит на факултету, али и као клинац док је био дрзак и безобразан стрепео је пред сваки час у школи и контролни. 

- За нас ће избори бити ужасно тешки, биће притисака споља јер желе слабију позицију Србије И СНС, да могу поново да управљају нашом земљом. Биће притисака и изнутра јер неки желе да поново могу да пљачкају - рекао је Вучић. Према његовим речима због тога ће сигурно бити много позива на "грдне батине, дуге цеве И тестере". 

- У тим тешким изборима народ ће правити прави избор. Направиће искорак ка будућности, сигурности Србије. Ако посао будемо добро радили уверен сам да ћемо изборити тешку, неизвесну, али свакако победу - истакао је он.

Све што треба да знате о систему Панцир прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА