Најновије

КУЛА ПОД ОПСАДОМ! САЈ, ЖАНДАРМЕРИЈА, ИНТЕРВЕНТНА СВИ НА НОГАМА: Полицајци искочили из хеликоптера, па се обрачунали са криминалцима (ФОТО)

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас у Кули показним вежбама више полицијских јединица, којима су оне своје знање и вештине приказали полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку.

Полицијска вежба (Фото: муп)

Том приликом министар Стефановић је поручио будућим полицајцима да је то добра прилика да виде како се њихова теоријска знања примењују у пракси, додавши да је од велике важности да полазници ЦОПО од својих будућих колега сазнају нешто више о Специјалној антитерористичкој јединици, Жандармерији, Полицијској бригади, Интервентној јединици 92, Јединици за обезбеђење и другим јединицама полиције.

Након вежби, министар Стефановић је похвалио и иновативативни приступ у програму обуке ЦОПО.

“Центар за основну полицијску обуку сваке године унапређује свој програм. Они нису људи који дозвољавају да нешто што је било актуелно пре пет или десет година буде актуелно и данас, већ прилагођавају обуку савременим условима деловања полиције и захваљујући томе будући полицајци поред теорије имају доста прилика да виде и праксу” - рекао је Стефановић.

Министар Стефановић обишао је са директором полиције Владимиром Ребићем све радне тачке на показној вежби и тактичко-техничке зборове на којима је било изложено наоружање и опрема, након чега су заједно констатовали да припадници полиције данас имају значајно бољу опрему, возила, униформе и наоружање.

“Настављамо и са обукама и са опремањем, јер желимо да наши полицајци имају најбоље могуће услове, да имају опрему у рангу са најбољим светским јединицама, а уверен сам да по свом знању, квалитету и посвећености заштите становника Републике Србије, то већ јесу” - поручио је Стефановић.

Полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку данас су у Кули своје способности, кроз различите вежбе, приказали припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Јединице за обезбеђење, Полицијске бригаде, Управе саобраћајне полиције и Интервентне полиције 92.

 

Полицијска вежба (Фото: муп)

О српском оружју “Црна стрела”, прочитајте више ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА