Најновије

Састанка у Паризу неће бити! Огласила се и немачка влада!

Састанак у Паризу, на коме је требало да се, у организацији Немачке и Француске, састану Београд и Приштина, неће бити одржан, сазнаје "Блиц" у дипломатским круговима у Паризу.

Вучић и Меркелова (Фото: сајт председника Србије)

Ова информација потврђена је и у прес-служби немачке владе.

- Тачно је да ће састанак најављен за 1. јул бити одложен - наводи се у одговору прес-службе немачке владе за "Дојче веле".

Немачка и Француска остају у блиском контакту са Косовом и Србијом", додаје се у одговору.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да 99 одсто Самит у Паризу, који би био други сусрет након Самита у Берлину одржаног пре месец дана уз присуство немачке канцеларке Ангеле Меркел и француског председника Емануела Макрона, неће бити одржан.

Од претходног сусрета регионалних лидера у региону, немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон покушавали су да утичу на Приштину са повуче таксе на робу из Србије. Претходне недеље, изасланици из Берлина и Париза састајали су се више пута са Рамушем Харадинајем и Хашимом Тачијем како би их притисли да повуку раније донету одлуку, али су ови то категорички одбијали. Састанци “испод жита” нису имали ефекта.

Став српског државног врха био је јасан- наставка дијалога нема све док таксе на робу из централне Србије буду на снази.

Меркелова и Макрон себи нису смели да дозволе да се састанак у Паризу одржи и да се попут оног у Берлину заврши без икаквих резултата. Зато је заједничка процена била да састанка не буде.

Председник Србије Александар Вучић јуче је изјавио да су за Приштину једини ауторитет Сједињене Државе и да је то све јасније и европским силама.

Француски председник Емануел Макрон долази у Србију 15. и 16. јула и то ће бити прилика да се разговара о Косову.

Прочитајте ОВДЕ ко то притиска Приштину.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА