Најновије

СРАМНО ПОНАШАЊЕ ЧЕЛНИКА СРЕБРЕНИЦЕ: Србин скинуо плочу о српским жртвама по налогу Американаца!

Младен Грујичић, начелник општине Сребреница, лично је наредио уклањање спомен-плоче са зграде бивше полицијске станице у Сребреници коју је поставило удружење грађана Источна алтернатива, а у знак сећања на Србе који су током рата у том објекту мучени и свирепо убијени!

Сребреница (Фото: Јутјуб)

Војин Павловић, председник удружења Источна алтернатива, каже да је остао шокиран када су му из полиције јавили да је табла уклоњена по налогу начелника и да се налази у згради општине.

Чекали сагласност

- Као председник удружења још 2017. сам се обратио начелнику општине с молбом да нам да сагласност да поставимо спомен-плочу на зграду која је за време рата (1992-1995) била полицијска станица у којој је био логор у који су одвођени, мучени и убијани Срби. Нико нам није одговорио годинама и одлучили смо да је поставимо сами - каже Павловић.

Он је са неколико активиста удружења поставио плочу која је стајала три дана, али су се Бошњаци побунили и рекли да она вређа осећања породица жртава геноцида.

- Плочу јесмо ставили без сагласности, али смо хтели да негде буде обележје о мучки убијеним Србима у Сребреници. Знате, у Сребреници има табли, плоча о страдању муслимана, зашто је проблем да буде и једна плоча о страдању Срба. После три дана пријавио сам да је плоча украдена, а из полиције су ме обавестили да је плоча склоњена по налогу начелника општине и да се налази у општини. Био сам у шоку - каже Павловић.

Обећање у амбасади

Он додаје и да је после сазнао да је Грујичић пре неколико дана ишао у Сарајево, у Амбасаду САД, и да је тамо обећао да ће да уклони плочу.

- Грујичић је дао налог ЈКП "Полет Сребреница" да уклоне плочу, али су они то одбили, па је општина ангажовала приватну фирму. Згрожен сам што једном Србину није стало да се обележи место где су мучки убијени други Срби. Знате, постоје изјаве сведока, њих четворо-петоро је преживело мучење у том импровизованом логору, у тим просторијама ломили су ребра Србима, вадили им зубе, неки ту тортуру нису преживели - каже Павловић.

Павловић: Поставићемо другу плочу

Павловић каже да неће одустати од своје намере да на поменутој згради стоји спомен-плоча страдалим Србима.
- У уторак ћемо поставити другу плочу - најављује Павловић.

Од Грујичића ни гласа

На број телефона општине, као и канцеларије начелника општине, нико се није јављао, па је јавност остала ускраћена за коментар Младена Грујичића.

Прочитајте ОВДЕ како је Медојевић оплео по Ђукановићу.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА