Најновије

СРБИЈА НИЈЕ ВИШЕ НА "ЦРНОЈ ЛИСТИ"! Вучић поручио: За ово се живи!

Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан је поводом скидања Србије са "црне листе" ФАТФ/-а навео да су то добре вести и честитао на томе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Скидање Србије са црне листе ФАТФ-а показује да се примена кредибилних реформи исплати. То су добре вести за економију а још боље за грађане Србије. Честитке на овом достигнућу - написао је Хан на Твитеру и испод тога додао налоге Владе Србије и председника.

Подсећамо, Србија се више не налази на "сивој листи" ФАТФ, потврдило је јуче Министарство финансија. На пленарној Скупштини ФАТФ процењено је да су испуњени сви захтеви када је реч о борби против прања новца и тероризма.

Ово је важна вест уочи предстојеће одлуке о даљем напретку наше земље на европском путу.

Конкретно, скидање са ове листе значи да наша земља испуњава услове за отварање још једног, важног поглавља у преговарачком процесу са ЕУ.

Скидање Србије са сиве листе Међународне организације за борбу против прања новца (ФАТФ) је изванредна вест, каже председник Србије Александар Вучић и наводи да српска економија убрзано напредује.

Вучић, који је у званичној посети Минску, рекао је да је Србија емитовањем еврообвезнице на Лондонској берзи дошла до историјског минимума на коме може да се задужује што значи, истиче, да је у најбољој економској позицији у својој историји.

То значи директне уштеде за грађане Србије, конкретно уштеду од 380 милиона евра на само једну милијарду евра задужења што је, оцењује, "фантастичан" успех.

Навео је да немамо коначно више никакво опретерећење што се тиче финансија и економије.

- Мислим да ћемо имати раст 3,7 или 3,8 раст ове године, прогноза ММФ-а је 3,5 одсто. Друга је ствар што ја од Косова не могу да се радујем ничему, али за ово се живи, за ово ћемо ући у уџбенике, ово су резултати тешких реформи - поручио је Вучић.

Лукашенко примио Вучића у свом личном кабинету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА