Најновије

БЕОГРАД ПОД ВОДОМ: На шта је потрошено 314 милиона динара, намењених кишној канализацији?

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да СзС захтева хитне оставке градоначелника Зорана Радојичића и његовог заменика Горана Весића, због "колапса Београда услед падавина".

Поплављени Београд (Фото: Јутјуб)

"Радојичић и Весић ноћас нису наредили стално заседање Штаба за ванредне ситуације, нити предузели иједну ванредну меру за отклањање колапса у који је престоница упала током јучерашњег дана", навео је Јовановић. 

Јовановић је истакао да је Радојичић у часовима у којима су Земун, Нови Београд, Палилула и многи други делови града били буквално потопљени, Београђане удостојио само једним саопштењем, у којем је навео да би они "требало да затворе прозоре". 

"Питамо Радојичића и Весића - где је потрошено чак 314 милиона динара који су у 2018. години били опредељени за одржавање кишне канализације? Како је могуће да она не ради, односно да није оспособљена чак ни седам дана од првих већих падавина у престоници? Да ли је могуће да је једина мера коју је власт донела савет грађанима ’да затворе прозоре’", упитао је Јовановић. 

Јовановић је подсетио да је Весић у четвртак рекао да "таква киша пада једном у 100 година и да град добро функционише у таквим условима".

Прочитајте ОВДЕ ко је надлежнима крив за потоп у Београду.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА