Најновије

ДОДИК ЗАПРЕТИО: Мора се прихватити Српска са свим њеним уставним правима или...

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да се у БиХ мора прихватити Република Српска, са свим њеним уставним правима, или неће бити ни БиХ.

Милорад Додик (Фото: јутјуб)

Нико се неће играти српским националним и интересима Републике Српске, која ће на нивоу институција БиХ бити представљена како треба или неће никако – истакао је Додик на конференцији за новинаре у седиштву Републике Српске у Источном Сарајеву.

Додик је упозорио да они који се наводно највише брину за БиХ, у првом реду лидер СДА Бакир Изетбеговић, у ствари ризикују њено постојање водећи политику која је довела до скоро потпуне блокаде институција.

Он је напоменуо да БиХ данас није ништа ближе формирању власти него у новембру прошле године, подсетивши да је формирана само “карикатура која се зове Представнички дом, као и Дом народа”, који такође не функционишу у пуном капацитету.

Додик је додао да БиХ нема усвојен буџет, да функционише привремено финансирање, као и да су почетком следеће седмице потребне нове одлуке о томе, а питање је да ли ће оне моћи да буду донесене.

Због тога би, истиче Додик, могло да дође до обуставе исплате плата у институцијама БиХ људима који су тамо запослени, од којих су многи у кредитима…

“Ми нисмо криви за то, ми смо спремни на формирање власти” – поручио је Додик.

Харадинај прети да ће спречити достављање хране Србима на Косову, сазнајте више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА