Најновије

ПОБУНА ЗБОГ УСТАШКЕ ФОНТАНЕ У ЗАГОРЈУ: Грађани очајни јер су доведени пред свршен чин, а ХДЗ начелник има дрско оправдање! (ВИДЕО)

Начелник је направио овакву конструкцију без наше сагласности, а по закону је требао добити сагласност станара зграде. Згрожени смо како то изгледа. Доведени смо пред готов чин. Начелник је нас станаре позвао пре градње и рекао да ће се уређивати трг и тада нам показао како ће графички изгледати, ми смо се успротивили кад смо то видели, али он нас ништа не слуша.

Изглед фонтане на тргу Фрање Туђмана (Фото: јутјуб)

"То није никакав облик слова 'U' нити има везе с усташким симболима. То је апсида, полукружни облик, као што је у свим црквама и који потиче из црквене архитектуре. И то је идеја пројектанта, а не моја. Мене то ни не подсећа на слово 'U', ја сам се сложио с идејом пројектанта и не видим уопште у чему је проблем. Не разумем, али то је тако, увек се нађе троје, четвoро незадовољних којима баш све смета и које боли успех", тврди начелник Коњшчине Мирко Крзнар истичући како ће целокупно уређене трга др. Фрање Туђмана коштати 200.000 евра. Финансираће се новцем државе, општине, жупаније и из ЕУ фондова.

Нагласио је и како је по грађевинској инспекцији, која је реаговала по пријави због уређења трга, установила како је све у реду.

"Радови су почели још прошле године и нико се није бунио, до сад. Још пре пола године сам добио дојаву да ће кренути напади на мене, све је то инструирано. Отварамо нова радна места, треба подизати плате па то појединима смета. Понављам, ово нема апсолутно никакве везе с усташким симболима", нагласио је начелник.

Иако начелник поручује да овај облик нема никакве везе са усташким симболима, становницима никако није примерен. "То је апсолутно непримерено, могао је било који други облик, а нас нико ништа није питао. Једној таквој грађевини дефинитивно није место овде", истичу становници додајући да су се консултирали и са струком која се слаже с њима.

СДП-ова одборница Анита Крок истиче да се они отпочетка нису слагали с овим пројектом и поручује да се начелник сад оправдава кад каже да је конструкција у полукружном облику какви су у цркви и да се ради о апсиди.

"Није примерено било какво истицање симбола, знакова и поздрава, које је такођер било приликом концерта Томпсона на прошлогодишњим Данима Општине Коњшчина, а који величају усташку идеологију јер је у супротности са Уставом РХ и вредностима на којима почива Европска унија. Сулудо је и то да пројект финансира управо ЕУ која иначе кроз своје пројекте и програме подстиче мир, толеранцију, ненасиље и недискриминацију, али вероватно им је на крај памети да би неко у данашње вријеме ишао новцем ЕУ радити Трг у облику слова "U", поручује додајући како, нажалост, грађани и опозиција у општини, увек све сазнају задњи.

Зашто је Црна Гора добила радар од НАТО-а, сазнајте ОВДЕ.

​​​​​​

Извор: 24sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА