Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА СЕ ШИРИ СРБИЈОМ: Одржана оснивачка скупштина у Бојнику! (ФОТО)

У Бојнику је данас одржана оснивачка скупштина Српске деснице.

Mиша Вацић са сарадницима у Бојнику (Фото: Јутјуб)

Оснивачкој скупштини присуствовао је, поред 50 чланова из Бојника, и Миша Вацић, председник Српске деснице са Александром Здравковићем, генералним секретаром, и Дејан Марјановић члан Председништва и председник САБОР-а (Савез борачких организација Републике Србије).



За председника одбора Српске деснице у Бојнику изабран је Предраг Јовановић - Брица, борац и јунак са Паштрика.

“Поверење које ми је председник Вацић указао је пре свега велика част, и могу данас, пред свима, а најпре пред својим суграђанима, да обећам да ћу то поверење оправдати, рекао је Предраг Јовановић.



”Подршка Српској десници ће бити потврђена на првим наредним изборима, то је оно што могу да обећам, јер народ широм Србије препознаје политику и залагање, а пре свега јединствена програмска начела у којима се сваки искрени патриота препознаје”, додао је он.



Такође, присутнима се обратио и Дејан Марјановић, истичући да је је поносан што је управо Јовановић председник Бојничког одбора. 



“Данас, највеће право у Србији би требало да имају они који су својим животима бранили отаџбину. Они који су осетили барут и крв. Моји саборци, који су били спремни да положе своје животе зарад слободе. Зато сам сигурна да ће Брица водити одбор Српске Деснице најбоље што може, јер је тако и бранио Србију, до последњег дана током НАТО агресије 1999. године на Паштрику“, рекао је Марјановић, додајући да се Српска десница од свог оснивања бори за права српских ратника и ветерана, и да је САБОР у Српској десници и Миши Вацићу препознао искреног партнера за бољу будућност.



Миша Вацић се у свом обраћању осврнуо на актуелне околности, додајући да се Српска десница бори за повећање народног наталитета и политички се противи абортусу.

“Наш Савет за породичне вредност изнео је предлог побољшања статуса трудница и породиља, а Председништво је тај план усвојило и ја желим са свима вама данас да поделим наше идеје. Драго ми је да чујем да је велики број младих остало у Бојнику, желећи да стварају своје породице. Наша социјална политика конципирана је тако да посебну пажњу обраћамо на стимулацију рађања, уз посебну помоћ трудницама и породиљама, и заштиту мајки. Недопустиво је да српска жена добије отказ јер је трудна, недопустиво је да многодетне породице немају адекватну помоћ од стране државе. Српска десница ће бринути о породицама, које чине стуб нашег друштва, а наставићемо да се још ефикасније боримо у интересу свих грађана, посебно обраћајући пажњу на све угрожене категорије нашег друштва, у које спада и ветеранска популација“, рекао је Миша Вацић.



“Како стопа наталитета у Србији из године у годину опада, Српска Десница инсистира да држава још одговорније приступи побољшању стандард грађана и мотивацији за рађање деце".

Прочитајте ОВДЕ kako се Миша Вацић бори против стварања тзв. “Велике Албаније”.

Извор: Српска десница

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА