Најновије

ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ! Гласање које ће све променити, после четири године враћа се наш главни пријатељ, ево шта нам то доноси!

Делегација Руске Федерације вратила се јуче у Парламентарну скупштину Савета Европе (ПС СЕ), да без икаквих ограничења учествује у раду ове институције после четири године паузе.

Савет Европе (Фото: Јутјуб)

Изузетно бурна расправа, са оштро сукобљеним ставовима Велике Британије, Украјине и балтичких земаља са једне стране и на другој страни - велике већине земаља, које су желеле повратак Руса, поларизовала је ПС СЕ.

Делегација Србије снажно је подржала руске колеге, а допринос дебати дали су шефица делегације Александра Томић, народна посланица Биљана Пантић Пиља и народни посланик Александар Шешељ, бранећи право руских грађана да имају своје представнике у овој међународној организацији.

Резолуција, којом је Русија враћена у ПС СЕ, усвојена је са 116 гласова за, док су против гласала 62 посланика. 

Повратком руске делегације, ојачала је снажно подршка и позиција Србије у овој институцији.

Усвојен је и извештај "Ка амбициозној агенди: о родној равноправности" и извештај о спровођењу Истанбулске конвенције, а известилац је била народна посланица Елвира Ковач. Она је истакла позитиван пример Србије у борби против насиља у породици и видљив напредак у области родне равноправности. У расправи за овај извештај учествовали су и народне посланице Стефана Миладиновић и Биљана Пантић Пиља.

Спречен нови државни удар у Венецуели. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА