Најновије

СКАНДАЛ У БРУСУ: Јутки враћен одборнички мандат иако је оптужен за сексуално узнемиравање! Марија Лукић: У Србији нема правде!

Милутину Јеличићу, бившем председнику општине Брус, данас је враћен одборнички мандат.

Јутка је оптужен за сексуално узнемиравање (Фото: Јутјуб)

Одлуку је подржала већина одборника Скупштине општине.

Јеличић се није изјашњавао током данашњег скупштинског заседања. Седамнаест одборника гласало за враћање мандата, против није гласао нико, а уздржаних је било једанаест одборника.

Након што је изабран за председника општине, Јеличић је мандат вратио, а онда га је тражио назад. То практично значи да ће Јеличић, који је осумљичен за за сексуално узнемиравање, моћи поново да се кандидује за председника општине Брус.

Повратак одборничког мандата није омогућен Аранђелу Стојановићу, бившем Јеличићевом заменику, који је, како каже, био нестраначка личност на изборној листи “НС-Милутин Јеличић-Јутка”.

“Присуствовао сам седници очекујући да ми се врати мандат, а са мојим мандатом се играју већ годину и по дана”, изјавио је Стојановић.

Раније данас је председник Скупштине општине Брус Мирослав Панић, како су пренели медији, рекао да је да је гласање о враћању мандата Јутки у складу са процедуром.

Марија Лукић, која је Милутина Јеличића пријавила за сексуално узнемиравање, сматра да његов повратак у Скупштину општине Бруса шаље поруку да у Србији нема правде, да се институције праве мртве, а да се све одлуке доносе под притиском извршне власти.

"Шта да кажем, сем да је он симбол, парадигма овог система у коме јесмо и апсолутно један доказ како све функционише код нас, како су институције политизоване и апсолутно под утицајем извршне власти. Јеличић је још повереник СНС-а и још активни члан СНС-а тако да ништа од оног што је изјавио да је замрзнуо своје чланство, да ће замрзнути функцију у странци није било тачно", рекла је Марија Лукић.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Влада Србије послала драматично упозорење.

Извор: Танјуг/Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА