Најновије

КО ЈЕ ЊЕГА ПИТАО ЗА МИШЉЕЊЕ? ЂУКАНОВИЋ: Црна Гора ће наставити да подржава Косово!

Црногорски председник Мило Ђукановић подржао јеј данас, како је рекао, обнову дијалога Београда и Приштине у најскоријем року, како би се, како је казао, показала одговорност према региону и његовој европској перспективи.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Ђукановић је то рекао у разговору са дипломатским представником Приштине у Подгорици, Скендером Дурмишијем, којег је примио у опроштајну посету, истакавши и да ће Црна Гора настојати да буде конструктиван партнер, свесна деликатности тог питања и његовог значаја за стабилност региона у целини.

"Црна Гора пажљиво прати догађаје на Косову, са позиције пријатељских односа суседа, али и са жељом да проблеми који постоје у региону добију што пре епилог у интересу свих", рекао је Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

Оценио је да ступање на снагу Споразума о граници, отварање Развојног центра Црногораца на Косову, као и именовање почасног конзула, процеси су који су учврстили поверење и унапредили сарадњу.

Ђукановић је, додаје се, истакао да ће Црна Гора "наставити да подржава стабилност и просперитет Косова и његову даљу европску интеграцију".

Додик оштро одбрусио Изетбеговићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА