Најновије

СТИГЛА НОВА УПОЗОРЕЊА ИЗ МОСКВЕ, ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИЈИ: Очекују вас велики удари, на два фронта!

Председнику Србије Александру Вучићу следи прави пакао у наредном периоду, појачавају се како спољнополитички тако и унутрашњи притисци, упозорење Владимира Путина преко дипломатских канала стигло на адресу највиших званичника Србије.

Медведев, Путин и Матвијенкова (Фото: kremlin.ru)

- То је главни разлог због којег је Путин одлучио да на место амбасадора у Београду пошаље свог искусног дипломату, специјалца, најбољег оперативца у кризним ситуацијама Александра Боцана Харченка, који ће сигурно укрстити копље са Ентонијем Годфријем, новим америчким амбасадором у српској престоници. На Балкану се тренутно ломе копља за превласт истока и запада и са тим се неће стати све док се не одлучи победник - подвлаче наши извори из обавештајних кругова.

Двоструки удар

На основу информација руских безбедносних служби, које је Путин доставио и Београду, прецизира се да ће се прво појачати спољнополитички притисци на Србију, а затим ће уследити унутрашњи конфликт.

- Земље из окружења кренуће са затезањем око спорних питања, Хрватска и Босна због нерешеног питања граница, док ће се истовремено радити и на слабљењу позиције Милорада Додика. Када је реч о Црној Гори, тамо положај Срба није много бољи, а постоји и реална опасност од ескалације проблема због отимања имовине СПЦ. С друге стране, Македонија је на путу уласка у НАТО изразито непријатељска према нама зато што њоме руководе западни моћници и албанске партије, које раде на остварењу великоалбанског циља - објашњавају саговорници Српског телеграфа које нам опасности споља долазе.

Наши извори додају да је Европска унија немоћна да реши проблем.

- Међутим, западне државе, попут Америке, Немачке и Велике Британије и те како имају моћ и интерес да подгреју ствари на Балкану и тако сасеку руски утицај и везе Србије и Москве. Подаци руских безбедњака указују да се на терену управо то дешава и да велике силе додају температуру у ионако врео балкански лонац - причају наши саговорници и додају да ће се од јесени појачати притисци на Србију како би ушла у НАТО.

Руси упозоравају на могуће потресе и када је реч о унутрашњополитичкој ситуацији.

- Опозиција ће учинити све како би искористила свако негодовање, социјалне протесте, све што им може омогућити политички профит пред изборе који су заказани за пролеће - прецизира се.

Да је Москва озбиљно забринута за дешавања у Београду, сведочи и изјава одлазећег руског амбасадора Александра Чепурина, који је у интервјуу Спутњику навео да ће колегу који га наслеђује на месту амбасадора у Београду упозорити на нимало лаку ситуацију која га чека.


- Свом наследнику ћу рећи да му предајем земљу пуну тајни и неизвесности у будућности. То је и интересантно за амбасадора, уопште за политичара, када се нешто догађа. У том смислу, Србија је интересантна и са аспекта унутрашње политике јер се у њој догађа веома много судбоносних ствари. Исто је и на спољнополитичком плану, због тога ми се чини да неће бити досадно - поручио је Чепурин.

Црно се пише

Бивши обавештајац Божидар Спасић каже да државу чека изузетно тежак период.

- Како ствари стоје, председнику Вучићу неће бити нимало лако, а знамо да су информације које долазе од руских обавештајних служби изузетно поуздане. У овом тешком периоду, који предстоји, најтеже ће бити да се сачува социјални мир јер ће ту бити покушаја свих да и од најмањег незадовољства направе велике немире, па и протесте који би се убрзо претворили у рушење председника. Спољнополитички притисци ће бити стравични, али ако се ослонимо на помоћ пријатеља Руса и Кинеза, можемо да изгурамо без већих последица - сматра Спасић.

Аналитичар Небојша Крстић мишљења је да је Вучић најусамљенија политичка личност у Србији.

- У покушају да реши косовски проблем против себе има Шиптаре, Американце, Британце, Немце и Русе, међународно јавно мњење, предрасуде о Србији, домаћу корумпирану елиту, идиотизовану опозицију, шизофрене таблоиде и слуђену домаћу јавност која више воли да слуша митоманске лажи него ружну истину иако зна и шта је истина и шта су лажи. Дакле, Вучић је у потпуно немогућој мисији, и то је тако већ годинама, а на јесен ће то бити само још драматичније и видљивије - закључује Крстић.

Опасности које нас чекају по процени руских обавештајаца
1. земље из региона појачавају притисак на Србе
2. тензије због отимања имовине СПЦ прете да ескалирају, ради се на слабљењу Додика и Републике Српске
3. наставља се са пројектом формирања "велике Албаније"
4. Америка, Немачка и Британија подгревају сукобе како би оставрили своје интересе     
5. све већа опасност од нових инцидената на северу Комета
6. појачавају се притисци да се Србија увуче у НАТО
7. опозиција ће користити свако социјално незадовољство да извуче политичку корист

Палмер упозорио на руску агресију на Балкану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА