Најновије

ЗА ПОНОС ДЕЛИЈА: Звезда испред Ситија, ПСЖ, Барсе, Јувеа и Бајерна!

Крај маја донео је завршетак шампионских трка у већини европских земаља.

Звезда- Ливерпул (Фото: Јутјуб)

Чак 39 држава крунисало је шампионе у последњих неколико недеља, а међу бројним првацима Црвена звезда је клуб који је до државног трона стигао на најубедљивији начин, односно освојивши највећи проценат бодова. Шампион Србије од могућих 111 бодова освојио је 102 односно 91,9 одсто по чему је на првом месту међу свим првацима држава на Старом континенту.

Чету Владана Милојевића у стопу прати ПАОК. Грчки шампион освојио је 91,1 одсто бодова, док је трећи по проценту освојених бодова Тре Пене, првак Сан Марина са 89,7 одсто. Украјински Шахтјор постао је првак освојивши 86,4 одсто бодова, Манчестер Ситију је у трци са Ливерпулом било довољно 85,9 одсто да одбрани круну, а преко 85 одсто бодова освојили су још Бенфика (85,2) и Динамо из Загреба (85,1). 

Занимљив податак из црвено-беле перспективе је да је Звезда, уколико се не рачуна подела бодова, једини клуб на Старом континенту који је освојио троцифрен број бодова упркос чињеници да је у многим шампионатима одигран исти број утакмица или чак једна више. 

Импресиван шампионски пут украсило је 97 погодака, односно 2,6 по мечу, по чему је клуб из Љутице Богдана пети у Европи иза Ајакса (3,5), Бенфике (3,02), Пари Сен Жермена (2,76) и Диделанжа (2,7), а испред Бајерна из Минхена (2,58), Манчестер Ситија (2,5), Барселоне (2,36) и још прегршт шампиона.

"Делије" окупирале ауто-пут, "горело" је све од Ниша до Београда! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА