Најновије

АНГЕЛА МЕРКЕЛ НАЈСТРАШНИЈЕ ЈЕ УЦЕНИЛА СРБЕ И АЛБАНЦЕ! Њена порука јасна је и од ње дрхте Београд и Приштина!

Земље Западног Балкана су наши европски суседи и имају европску перспективу, поручила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел поводом предстојећег Самита о овом региону у оквиру Берлинског процеса, који ће бити одржан у Познању у Пољској.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Меркел је, у видео поруци, истакла да је за остварење европске перспективе неопходно да земље региона превазиђу бројне тензије и испуне услове.

- Пут је и даље пун камења - подвукла је немачка канцеларка.

У Познању ће у петак, 5.јула, бити одржана конференција о Западном Балкану, на којој ће учестовати Меркелова, на чију иницијативу је 2014.покренут Берлински процес са циљем да се поспеше дијалог и могућности сарадње међу земљама региона.

У региону постоје позитивни примери дијалога, наводи у саопштењу немачка канцеларка, посебно истичући решење дугогодишњег спора око имена Северне Македоније.

- Политичком храброшћу, како северномакедонског премијера Зорана Заева, тако и грчког премијера Алексиса Ципраса, пошло је за руком да се тај конфликт реши - подвукла је Меркел.

Она је рекла да тај позитиван пример треба да охрабри да се реше проблеми у Босни и Херцеговини и "између Србије и Косова".

Прочитајте ОВДЕ чија то клетва и данас разара Србију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА