Најновије

БОРИО СЕ НА СТРАНИ ТЕРОРИСТА: У Сирији погинуо белоруски плаћеник из злогасног батаљона "Торнадо"

У Сирији погинуо белоруски плаћеник, који се борио на страни терориста, и то у изразито радикалној терористичкој организацији „Џабхат ан-Нусра“. Ову вест је саопштила информативна служба Војске ДНР.

Данилин Љашук Фото: (bog-rata. com)

Ради се о Данилину Љашуку, који је пре него што је отишао у Сирију учествовао у рату у Украјини. Он је био у саставу украјинског казненог батаљона „Торнадо“ за кога се везују бројни злочини на простору Донбаса. Љашук је погинуо у редовима терористичке организације “Џабхат ан-Нусра” пошто је неуспешно покушао да постави мину. Иначе ради се о човеку који је био поборник национал-социјалистичке идеологије.

„Реч је о особи која је неколико година ратовала на простору Донбаса. Љашук је био у саставу озлоглашеног батаљона „Торнадо“, а интересантно је да тада носио псеудоним „Ал-Текбир“. Десетак је пута хапшен услед веома насилног понашања, али је уместо затвора отишао у Сирију, тачније покрет „Џабхат ан-Нусра“. И у Украјини се против њега водио поступак због злочина на простору Донбаса.“- напомиње се у саопштењу.

Према речима интернет портала x-труе.инфо, припадници батаљона „Торнадо“ нису били познати само по својој окрутности, него и по изопаченим сексуалним склоностима. Наиме, на интернет ресурсима су се појавила провокативне фотографије команданта овог батаљона Руслана Онишенка.

Турци напали сиријску војску из освете а онда се умешали Руси! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА