Најновије

"Циљ Албанаца је да поделе Србе, али наспрам себе имају јаку Србију!"

Свака од 15 општина у Београду води рачуна о једној средини на КиМ и тај пример треба да следе и друге локалне самоуправе - изјавио је заменик градоначелника Београда

Горан Весић (Фото: Јутјуб)

Београд и Србија наћи ће начин да се помогне српском становништву на КиМ у оваквој ситуацији изазваној увођењем такси од стране такозваних приштинских институција, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је рекао да су представници Града Београда недавно потписали Споразум са 15 средина на Косову и Метохији.

- Свака од 15 општина у Београду води рачуна о једној средини на КиМ и тај пример треба да следе и друге локалне самоуправе - рекао је Весић за ТВ Пинк и додао да је циљ увођења такси на робу из Србије покушај Албанаца да се ствара нестабилност и да се Срби исељавају.

Срба је све мање из године у годину, рекао је Весић и додао да ће се наћи начин да се помогне нашем становништву у новонасталним околностима.

- Циљ Албанаца је да поделе Србе, али наспрам себе имају јаку Србију и јаког лидера веома поштованог у међународној заједници, па им план не успева и зато су нервозни - рекао је Весић .

Он каже да је приметно да САД сада увиђају да би требало уважити српске интересе и да је јасно да без Србије нема трајног решења.

Весић је нагласио да је председник Александар Вучић дипломатском иницијативом и личним угледом успео да промени однос светских сила по питању Косова и Метохије.

Поводом вести да је амерички председник Доналд Трамп крочио на тло Северне Кореје у демилитаризованој зони и срео се са Ким Џонг Уном, Весић је изразио наду да ће САД такође направити храбар корак и када је у питању Косово и Метохија.

Весић је рекао да чињеница да су почели да се уважавају српски интереси када је у питању Косово и Метохија изразио наду да ће то довести дотле да САД разумеју да је потребан храбар искорак са њихове стране како би Албанци пристали на историјски компромис између Срба и Албанаца и како би на тај начин трајно био решен проблем.

- Албанци су деценијама радили у Америци и они се разумеју у америчку политику, имају своје лобисте, а ми их нисмо имали осамдесетих и деведесетих година. Ми смо ту битку када су у питању САД деценијама уназад изгубили. Оно што се десило добро последњих неколико година, када је председник Вучић преузео вођење спољне политике Србије, је то што је успео снажном дипломатском иницијативом, својим личним угледом који има у међународној заједници да промени однос највећих светских сила по питању Косова и Метохије - навео је он.

Тако да сада, каже, и оне светске силе као што су САД, које признају ту самопроглашену независност, већ увиђају да је неопходно уважити српске легитимне интересе на Косову и Метохји, као и политичке, културне, историјске, верске и да без Србије нема трајног решења, што је велика победа и важан искорак ка трајном решењу.

Додик изјавио да Срби од БиХ никада ништа нису имали! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА