Најновије

ЦРНА ГОРА И СРБИЈА ТУГУЈУ: Преминуо Момир Булатовић

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998) и председник Савезне владе СР Југославије (1998-2000) преминуо је у 63. години.

Момир Булатовић (Фото: Јутјуб)

Булатовић је дипломирао на Економском факултету у Подгорици и касније постао асистент на предмету Политичка економија и стекао титулу магистра економских наука.

Политиком се бавио у омладинској и студентској организацији. Изабран је 1989. године за председника Председништва СК Црне Горе, а председник Црне Горе постаје на првим вишестраначким изборима 1990. године.

После осам година на челу републике и сукоба у врху Демократске партије социјалиста, чији је председник био од оснивања, Булатовић губи на председничким изборима од свог дотадашњег сарадника и премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

Обојицу их је предложила ДПС, али два различита крила. Крило са Булатовићевим присталицама, због забране коришћења имена ДПС бива принуђено да узме ново име — Социјалистичка народна партија.

Убрзо после смене 1998. године уследила је понуда Слободана Милошевића да састави кабинет на савезном нивоу гђе је Милошевић тада био председник. На овом положају Булатовић се задржао непуне две године.

Прочитајте ОВДЕ шта је Матија Бећковић поручио црногорским властима.

Извор: vijesti. me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА