ПЕКИНГ ИЗДАО САОПШТЕЊЕ КОЈЕ СЕ МНОГИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ: Ево шта Кина има да каже о нуклеарном наоружању Ирана!

Иран је потврдио да остаје у оквирима Свеобухватног заједничког плана акције (Нуклеарни споразум)  у вези с иранским нуклеарним програмом, саопштило је Министарство спољних послова Кине.

Кинеска и Америчка делегација (Фото: Јутјуб)

Директор Одељења Министарства иностраних послова Кине за контролу наоружања Фу Цун је навео да Кина не прихвата став САД о анулирању иранског извоза нафте.

„Кина је против једностраних санкција и за нас је енергетска безбедност веома важна. Увоз нафте је крајње важан за кинеску енергетску безбедност и кинески народ. Поновићу, не подржавамо политику САД о свођењу извоза иранске нафте на нулу“, одговорио је представник Министарства на питање новинара да ли ће Пекинг наставити да купује нафту од Техерана.

Стални представник Русије при Међународног агенцији за атомску енергију и међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов рекао је да је заседање комисије за Заједнички свеобухватни план дејстава завршено без посебних помака, али да су сви учесници потврдили приврженост нуклеарном споразуму.

„Састанак заједничке комисије који је одржан данас у Бечу можемо описати као прилично задовољавајући. Није донео неке посебне помаке, али није ни пропао. Сви учесници су потпуно привржени Заједничком свеобухватном плану дејстава, без обзира на тешкоће“, написао је Уљанов на Твитеру.

САД и Кина закопавају ратне секире! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

ENGLISH NEWS