Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) УБИСТВО ШИПТАРА И КУМА ЗАТАШКАНО! Положај тела открива страшну истину за коју Србија још није спремна

Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум изрешетани су рафалима из аутоматске пушке и није било шансе да преживе, открива др Бранимир Александрић, који је радио обдукцију тела убијених вођа земунског клана, нађених у Мељаку код Барајева 27. марта 2003. године.

Шиптар и Кум (Фото: приватна архива)

Александрић истиче да се никада није сазнало из којег су оружја и како ликвидирани „земунци“, који су били осумњичени за организовање и убиство премијера Зорана Ђинђића.

- Обојица су погођени рафалима и није било шансе да промене положај тела. То говоре паралелни канали кроз које су им прошли хици кроз тело. И један и други су имали прострелне ране и ниједно зрно није нађено у њиховим телима, па се због тога не зна из којег је оружја пуцано нити колико је особа пуцало. Нисам добио фото-документацију, тако да се не зна колико је било крви на месту на којем су нађени - изјавио је обдуцент др Александрић.

Он је зачуђен што докази са лица места нису упоређени са траговима на телима убијених, што је обавезно када је реч о убиствима.

- То би разјаснило њихову смрт. Нисам добио записник о увиђају, фотографије са места убиства, чауре, обдукциони записник, балистичко вештачење, нити изјаве сведока, да бих могао све то да упоредим и утврдим на који су начин убијени. С обзиром на то да је реч о убиству, то је било неопходно учинити - наглашава познати обдуцент и додаје да се сећа да је „земунцима“ одећа била крвава.

Он истиче да би Горана Чавлину, тадашњег истражног судију Окружног суда у Београду, требало питати зашто није наредио вештачење лешева.

Тужилац који је те вечери радио увиђај у Мељаку изјавио је да су он и истражни судија те вечери затекли мртве Шиптара и Кума у дворишту туђе викендице у Мељаку.

- Ватрогасци су осветљавали место. Шиптар је био крвав у једном делу дворишта и поред њега је била полуаутоматска пушка, док је Кум био на другом крају и у руци, или поред себе, имао је бомбу. Припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) са којима су се сукобили Шиптар и Кум су отишли, а ми смо изјаву узели тек касније од њиховог команданта - каже тужилац.

Он каже да су од присутних чули да је у Мељаку био и трећи човек, касније се испоставило да је то био Дејан Миленковић Багзи.

- Написали смо записник о увиђају, а када смо добили обдукциони записник, Републичко јавно тужилаштво је наредило да њима доставимо списе. Шта се касније десило са тим и да ли је покренута нека истрага о том убиству, не знам - наводи тужилац и напомиње да није касно за истрагу.

Полиција је одмах посумњала да је у питању намештаљка и сумњива смрт.

- Је л’ ово увиђај или позориште?! - упитали су тада полицајци који су стигли на лице места, открива саговорник.

Какву поруку је Путин послао Србима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА