Најновије

АЛБАНЦИ ЖЕЛЕ ДА УБИЈУ ЧУВАРЕ МАНАСТИРА СВЕТИХ АРХАНГЕЛА У ПРИЗРЕНУ?! Отац Љубомир: Злочинци желе да униште све сведоке... (ВИДЕО)

Мечка и два младунчета редовни су посетиоци манастира Светих архангела код Призрена, задужбине цара Душана Немањића. Медведиће, који су веома умиљати, монаси називају чуварима манастира, остављају им храну, а верници који редовно долазе у светињу увек се обрадују када их виде.

Такозвана "полиција Косова" (Фото: јутјуб)

Тако је било и у недељу, кад су се младунци сами бојажљиво спустили из шуме, ходајући око древних зидина. Тада су их верници снимили, а тај снимак, на којем се медведићи шетају око манастира, а потом враћају у своје природно станиште, постао је веома популаран.

Међутим, убрзо је стигла вест која је узнемирила како монахе, тако и Србе из околине Призрена, а то је да ових дана мечку и младунце нишане Албанци са жељом да их улове.

На ноге су се дигли такозвана “полиција Косова”, министарство животне средине и просторног планирања, општина Призрен и неколико чланова НВО, који желе да ухвате мечку јер “већ неко време напада стоку по селима око Призрена и узнемирава људе”. У потрагу се укључило и једно албанско ловачко удружење...

Љубомир Ранковић из Шабачке епархије, протођакон и уредник “Гласа Цркве”, каже да постоји огромна симболика у томе што су медведи почели да долазе до манастира и монаха, као и да му је сасвим јасно зашто сметају Албанцима.

“На Велики петак, када је Христос невино осуђен и разапет и када су сви људи били против Христа, природа се побунила против неправде. Сунце се на небу помрачило, настао је страшан земљотрес, гробне плоче поспадале са гробова, мртви устали и ушли у Јерусалим, реке и потоци се излили... Кад човек падне у грех, кад се савест угаси грехом, кад настане време зла, онда се природа побуни и изрази свој бунт и протест. Христос у Јеванђељу каже: “Ако ви заћутите, камење ће проговорити.” Заћутао је свет над неправдом и злочином над Србима на Косову и природа се побунила. Бог увек пошаље неког ко ће пробудити савест људи и бити знак и знамење правде. А у том неком присутан је он, Господ Христос. Велики Достојевски је у праву - да, у медведу, тој страшној звери, јесте Христос, који страда са свим страдалницима. А злочинци желе да униште све сведоке и знаке свог злочина, зато желе да убију невину животињу јер буди и узбуњује њихову успавану савест” - каже отац Љубомир.



Шта је Харадинај поручио Србији из Немачке, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА