Најновије

УПОМОЋ: Ево од кога Вучић тражи помоћ за КиМ

Председник Србије Алерксандар Вучић најавио је данас да ће сутра у Братислави на конференцији "Глобсек" говорити истину о стању на Косову и Метохији и од Американаца тражити помоћ да Приштина укине таксе.

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

Казао је да ће се састати са вршиоцем дужности помоћника државног секретара САД у Бироу за европске и евроазијске послове Филипом Рикером, као и да ће имати билатералне сусрете са другим званичницима, али не и са Хашимом Тачијем, који учествује на „Глобсек-у“.

Вучић: За већи раст потребна тржишна економија, зато и веће цене

Председник Србије Александар Вучић каже, на питање чиме оправдава повећање цена ако је динар стабилан и плате повећане, да је његов циљ здрава економија а да, на пример, због најниже цене електричне енергије, привреда споро расте.

Каже да су та повећања, на укупном нивоу, минимална - до два одсто.

Вучић: Србија ће наставити са отварањем поглавља

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење, супротно мишљењу појединих аналитичара, да ће Србија наставити са отварањем нових поглавља.

Гостујући на ТВ Прва, Вучић је рекао да можда грађанима отварање поглавља није важно, али да за државу јесте, јер отварање поглавља, каже, показује да Србија напредује.

Вучић: Отварање фабрике ЗФ 12. јуна у Панчеву

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће 12. јуна у Панчеву отворити немачку фабрику "ЗФ", која се бави производњом аутоделова.

"Немачка канцеларка Ангела Меркел ми је честитала кад смо успели да доведемо ту фабрику. Римац је рекао да је Хрватска изгубила трку са Србијом коментаришући долазак те фабрике – рекао је Вучић.

Вучић: Крајем следеће године почиње градња метроа

Председник Александар Вучић изразио је данас уверење да би изградња метроа у Београду могла да почне крајем следће године.

Од почетка радова, биће потребно четири до четири и по године да се изградња метроа заврши, рекао је Вучић за ТВ Прву.

Нисам спреман на одустајање од дела националних интереса

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да би одустајањем од дела својих националних интереса Србија била највећа деморкатија и имала би сигурно убрзан економски развој, али и да он није спреман да то чини.

“Све се врти око Косова. Помак један да се направи, да кажемо да одустајемо од дела својих националних интереса Србија би била највећа демократија. Али није мој посао да удовољавам било коме” – поручио је Вучић.

Вучић: Не занима ме ко ће да ми "забије нож у леђа"

Председник СНС и Србије Александар Вучић изјавио је данас да је дуго у политици и да је на све спреман и да га не занима ко ће од сарадника "први да му забије нож у леђа".

"Ја сам дуго у политици и знам шта је политика. Сви чекају да ми буду леђа окренута" – рекао је Вучић за телевизију Прва коментаришући медијске наводе претходних дана, али је истакао да не говори о својим блиским сарадницима.

Вучић: Сматрао сам да је разграничење најздравије за Србију

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је он за разграничење са Албанцима, што је, каже, храбро и отворено предлагао, јер је сматрао да је то најздравије за Србију и Србе, али да су грађани били против тога и да је он ту поруку разумео.

Он је додао и да му је популарност опала после скупштинске седнице о Косову и Метохији, на којој је, истиче, говорио најотвореније и најпоштеније о тој теми, не желећи да обмањује грађане.

Вучић: Избори у марту или априлу следеће године

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће парламентарни, покрајински и локални изобори бити одржани следеће године на пролеће у марту или априлу.

Вучић је истакао да ће избори бити редовни.

Ништа ново из ФХ, текст на основу прошлогодишњег извештаја

Председник Александар Вучић рекао је данас да текст “Фридом Хауса” о слободи медија није ништа ново, већ да је направљен на основу прошлогодишњег извештаја те организације.

"Фридом Хаус нема ништа ново, то је само текст који је написан на основу прошлогодишњег извештаја, иначе је много мање у њему о Србији него што је било, било је и горе" – рекао је Вучић.

Вучић: Иако важан, СБ не решава суштински ништа, Париз важнији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Савет безбедности УН, који ће наредног понедељка расправљати о ситуацији на КиМ, увек важан због статусног питања, али да суштински неће решити ништа.

"У суштинском политичком смислу Париз је много важнији, али да ли ће га уопште бити? Баш зато што је много важнији нисам сигуран да ће га бити" – рекао је Вучић.

Трамп наставља трговински рат против Кине, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА