Најновије

ХАРАДИНАЈ ДОБИО "ПАЦКЕ" ОД МЕРКЕЛОВЕ: Одмах се предомислио

Иако је у првим изјавама говорио о великом успеху своје посете Берлину, током које се састао са немачком канцеларком и парламентарцима, очито да је заправо добио "пацке" од Меркелове!

Рамуш Харадинај и Ангела Меркел (Фото: јутјуб)

Премијер тзв. Косова, Рамуш Харадинај, после повратка из Берлина и састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел, изгледа да се предомислио о порезу на српску робу, јер је на конференцији за медије рекао да није искључена могућност да буде суспендован на неколико дана до постизања коначног договора.

Иако је у првим изјавама говорио о великом успеху своје посете Берлину, током које се састао са немачком канцеларком и парламентарцима, очито да је заправо добио "пацке" од Меркелове.

Харадинај је рекао да немачка канцеларка није тражила да Приштина укине наметнуте сто одсто увећане таксе на робу из Србије и да је добио подршку за визну либерализацију за грађане Косова.

Међутим, у званичном саопштењу из Канцелармата, ниједном речју није поменута тема такси и визне либерализације, већ само да су Харадинај и Меркел разговарали о коначном споразуму између Београда и Приштине и нормализацији односа две стране.

Такође, индикативно је да Меркелова после разговора са Харадинајем није одржала конференцију за новинаре, као што је то био случај са Исом Мустафом, претходним такозваним премијером “Косова”, већ се сада све завршило са поменутим саопштењем.

У прилог томе, да је Меркелова од Харадинаја тражила укидање такси, говори и његова изјава по слетању у Приштину да није искључио могућност суспендовања такси на српску робу "док се не појави бели дим".

Извесно је да ће влада у Приштини суспендовати таксе до 1. јула, за када је заказан самит у Паризу. Наиме Харадинај сада тражи начин да ову одлуку спроведе у дело, пошто је у својим претходним изјавама истакао тврд став по овом питању, чиме је значајно подигао своју популарност на Косову и у бирачком телу.

Зашто Славко Никић тражи азил од Приштине, сазнајте ОВДЕ

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА