Најновије

РАТ БАНДИ МИГРАНАТА: Искасапили Авганистанца због илегалних послова?

Припадници МУП-а интензивно трагају за убицом који је насмрт избо мигранта из Авганистана Мубареза П. (17), чије је беживотно тело нађено прексиноћ у шуми код прихватног центра у београдском насељу Крњача. Само дан раније у Карађорђевој улици усмрћен је мигрант Камран Кан (21). За тај злочин осумњичена су двојица седамнаестогодишњака, од којих је један Мубареза. Незванично, мотив последњег убиства није само освета, већ и борба око нелегалних послова у вези с пребацивањем људи преко границе.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

У Вишем тужилаштву, које води истрагу о оба случаја убиства миграната, у петак су рекли да убијени мигрант у Крњачи јесте младић за којим се трагало и који је осумњичен да је са малолетним сународником убио Кана.

- Надлежни све чине на расветљавању оба злочина, а у вези с првим, један осумњичени је већ саслушан и протворен. Он тврди да није убио Кана, а истрага ће утврдити шта се заиста догодило, односно ко је и зашто усмртио младића - рекли су нам у тужилаштву. - Са полицијом радимо на утврђивању околности које су довеле и до убиства у Крњачи.

Незванично, после убиства Кана, његови другови одлучили су да се освете супарничкој екипи. Дошло је до свађе, а онда је "прорадио нож". Мубареза је задобио велики број убодних рана, више од 20, због чега је преминуо. Са друге стране, како сазнајемо из извора блиских истрази, није реч само о освети, већ и о преузимању нелегалних послова у вези с пребацивањем миграната преко српске границе.

Овај "бизнис" је већ дуже време присутан у Србији и међу мигрантима, и наводно, у њему је одавно учествовао Кан. Међутим, ни Мубареза, иако још малолетан, уопште није био наиван. Како незванично сазнајемо, био је свадљив и насилан. Почетком године, хрватска полиција ухапсила га је када је са групом миграната покушао да пређе границу Србије. Предат је нашим властима и због онога што је учинио био је прекршајно кажњен. Међутим, чим је изашао, наставио је по старом.

Нико од миграната које смо срели није желео да коментарише трагедије које су се догодиле њиховим сународницима, као ни надлежни и чувари из прихватилишта. 

Траже стални полицијски надзор

Светлана Палић из Комесаријата за избеглице сматра да је овај догађај очигледна освета за претходно убиство.

- Злочин се није десио у центру, већ су запослене обавестили да је у близини нечије тело. Затражили смо да центар у Крњачи добије стални полицијски надзор. Имамо обезбеђење које контролише ко улази и излази, прозивке су обавезне сваке вечери, али ипак би значило да је и полиција присутна, јер је Крњача специфична у односу на остале центре. У њима, иначе, нема насиља ни инцидената. Конкретно, све је мирно, нема напетости нити узнемирености. Момци играју крикет, фудбал, одбојку…

Проф. др Даница Грујичић послала оштру поруку НАТО официрима, прочитајте ОВДЕ шта је поручила.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА