Најновије

НАТО АГРЕСИЈА НАД СРБИЈОМ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Ево шта Дрецун и Вујовић кажу

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, оценио је данас, поводом 20. годишњице потписивања Кумановског споразума, да агресија НАТО над Србијом због Косова и Метохије није завршена и да неће бити завршена док год се не реши статус КиМ.

Милован Дрецун и Небојша Вујовић (Фото: илустрација)

“Борба и даље траје. Албанци желе пуну независност наше јужне покрајине и ми се са тим апсолутно нећемо сложити. Покушавамо да дођемо до неког компромисног решења” – рекао је Дрецун у емисији “Седмица”.

Према његовим речима, оно што је кључна ствар је то да је Кумановским споразумом успостављена копнена и ваздушна зона безбедности.

Небојша Вујовић, дипломата и учесник преговора, нагласио је да је Резолуција 1244, која је донета након потписивања Кумановског споразума, наша “тапија над земљиштем”.

Он је навео да онај ко каже да је Резолуција 1244 преточени део Кумановског споразума и да није добра, треба да узме Платона у руке и да прочита шта је држава, право, политика.

“Резолуција 1244 је наша тапија над земљиштем. Кад дође силеџија, па вас избаци из куће и каже: ”Ја сам јачи од тебе, склони се”, ви ћете се склонити јер ће вас поново тући. Међутим, у катастру ви сте и даље власник своје имовине. Е, то је Резолуција 1244” – истакао је Вујовић.

Из ове преспективе, каже он, Кумановски споразум и Резолуција 1244 су једино светло на крају тунела.

“Свако ко је данас овлашћен да доноси високе државне одлуке, погрешио би ако би направио преседан, јер историја памти” – закључио је Вујовић.

Која два решења постоје за Косово по Лазанском, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА