Најновије

НЕПРИЈАТЕЉСКИ ДРОН ВИЂЕН ПРВИ ПУТ: На снимку се све јасно види!

Либијски извори објавили су 9. јуна видео који приказује турски Баирактар ТБ2 неименовани борбени авион (УЦАВ) који лете западно од главног града земље, Триполија.

Дрон (Фото: Јутјуб)

Снимак је први доказ који потврђује да Турска управља УЦАВ-овима преко Либије како би подржала Владу Националног споразума (ГНА). Либијска национална армија (ЛНА) већ сада упозорава на то већ више од недељу дана.

Баирактар ТБ2, који је први пут представљен 2014. године, траје 24 сата. УЦАВ може носити до четири прецизно вођене муниције из породице МАМ из Турске.

Kемал Акар, турски посматрач одбране на Твитеру, објавио је фотографије које приказују двије земаљске контролне станице (ГЦС) за Баирактар ТБ2 у Триполију.

Контролне станице су, како се извештава, отпремљене из турске луке Самсун у Триполи на броду под бројем под именом "АМАЗОН", са заставом Молдавије, прошлог месеца. Иста пошиљка обухватила је више од 20 БМЦ Вуран и БМЦ Кирпи мина отпорних заседа (МРАП) возила.

Раније ове седмице, ЛНА је тврдила да су њени ратни авиони уништили турски УЦАВ у авиобази Митига западно од главног града Либије. Остаје непознато да ли је Баирактар ТБ2 заиста уништен у ваздушном нападу.

Распоређивање УЦАВ-а у Либији представља корак без преседана од стране Турске, што је познато као кључна подршка ГНА. Овај корак ће највероватније довести до више напетости између Анкаре и арапских присталица ЛНА.

Иран има нови систем противваздушне одбране! Више о томе ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА