Најновије

ПРЕКО 100 МРТВИХ: Крвави окршај у Хами

Најмање 102 милитаната су убијена у великом нападу на области које држи влада у северној Хами, објавила је Сиријска опсерваторија за људска права 9. јуна.

Милитанти (Фото: јутјуб)


Према Лондонској групи за мониторинг, 42 елиминисана милитанта су били припадници терористичких група, као што су Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) и њихови савезници Џаиш ал-Иза.

Дан раније, Џаиш ал-Иза је објавио да је Абдул Басет ал-Сароут, истакнута сиријска опозициона личност позната као "певач револуције", убијен док се борио против Сиријске арапске војске (САА). Група је такође потврдила смрт још два пољска команданта Мохамада Каледа ал-Саба и Џасира ал-Хилала.

Локални извори су такођер открили да је већина ХТШ бораца, који су убијени у северној Хами, прошле године расељени из Дарае, ал-Кунеитре, Дамаска и Хомса.

Осим високог броја смртних случајева, ХТШ и његови савезници изгубили су много војне опреме. Фотографије које је објавила Абхазијска новинска агенција (АННА) показују да су терористичке групе изгубиле главни борбени тенк Т-62, АМБ-С оклопно возило и три оклопна возила.

Упркос овим тешким губицима, изгледа да су милитанти одлучни да наставе са својим нападом у северној Хами, вероватно због недостатка боље војне опције.

Угашен “симбол револуције” у Сирији, сазнајте више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА