Најновије

РАФА ВЛАДАР ПАРИЗА: Надал 12. пут освојио Ролан Гарос

Падом на леђа на омиљеној подлози и затим високо уздигнутим рукама, краљ париске шљаке Рафаел Надал (2) прославио је данас, после тачно три сата игре против Аустријанца Доминика Тима (4), своју невероватну дванаесту титулу на Ролан Гаросу – 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Рафа је овде славио 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018 и 2019. године!

Рафаел Надал (Фото: Јутјуб)

- Заиста је фантастично. Не умем да објасним осећања која ме обузимају. Ово је сан. Када сам 2005. године играо нисам могао ни да помислим да ћу 2019. и даље бити овде. Ово су посебни тренуци – поручио је Рафа после меча, а касније, узимајући Куп мускетара из руку Рода Лејвера, обећао публици, која га је поздравила овацијама, да ће доћи и следеће године. 

Одао је Надал почаст и свом противнику, с којим је мегдан делио и у прошлогодишњем финалу.

- Све честитке Доминику. Желим му да у будућности осваја пехаре овде. Невероватан је – рекао је Рафа за Тима кога је публика на "Шатријеу" такође поздравила дугим аплаузом.

Водио се данас у почетку ујединачен меч с дугим поенима и разменом брејкова. Први сет је припао Надалу, други Тиму, али је то било све када се радило о резултатским узбуђењима. И даље се играо сјајан тенис у коме су виђени фантастични потези, али је Надал своме противнику у два преостала сета ипак препустио само два гема. Доминација краља шљаке се наставља.

Шта је Младен Крстајић изјавио у вези евентуалног одласка са места селектора? Сазнајте ОВДЕ

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА