Најновије

ПРЕТИ НАМ ВЕЛИКО ЗЛО: Шиптари сковали паклени план против Србије, дижу побуну у Прешеву?!

Лажни председник и лажни премијер Косова Хашим Тачи и Рамуш Харадинај најозбиљније планирају да овога лета изазову оружане сукобе на југу централне Србије!

Албанци у Тирани (Фото: Јутјуб)

Српски обавештајци дошли су, како се сазнаје, до шокантних сазнања да Тачи и Харадинај преко својих људи увелико раде на изазивању побуне на југу централне Србије. 

Циљ им је да тако нашу државу доведу у "немогућу ситуацију" у којој би власти у Београду морале да пристану на уцене Приштине.

Припрема за рат

Према речима одлично обавештених извора, албански стратези у Приштини, али и у Тирани, процењују да је Србија најрањивија у подручју Прешева и Бујановца и да је тамо могуће изазвати кризу високог интензитета која би могла да натера Београд да у кратком периоду пропусти пред албанским максималистичким захтевима.

Ове информације делимично потврђује и председник Одбора за КиМ Милован Дрецун, који каже да су албански лидери из Приштине у сталној комуникацији с Албанцима са југа централне Србије, а све то подржава Тирана. 

- Тачи све време покушава да у преговоре Београда и Приштине убаци питање статуса Албанаца на југу. То се помиње и у резолуцији коју је усвојио парламент у Приштини и то јесте покушај да се направи паралела између Срба на северу Косова и Албанаца на југу централне Србије. У ово су наравно укључени и бивши команданти терористичке организације "Ослободилачка војска Прешева, Бујановца и Медвеђе" - упозорава Дрецун. 

Према његовим речима, Приштина, уместо да смирује тензије створене увођењем такси, распирује кризу и врши бочне притиске.

- Један притисак је преко југа централне Србије, а други иде преко Сулејмана Угљанина у Рашкој области. Очигледно је да да се Приштина, уместо за разговоре, припрема за нове сукобе! Неће они разговоре, већ се спремају за насиље и желе да одговорност пребаце на Србију - наводи Дрецун. 

ЦИА се плашила да Србија атомском бомбом не сравни Хрватску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА